Algemeen

Marjo Schothuis wint eerste maandbeker-wisseltrofee Shortgolfvereniging Tubbergen Twente

TUBBERGEN - Voor de eerste keer in haar bestaan is dit jaar bij Shortgolfvereniging Tubbergen Twente gestreden om de maandbeker-wisseltrofee. Dit is een onderlinge wedstrijd tussen de leden en gaat over een periode van twaalf maanden. Elke tweede maandag van de maand werd gestreden om deze zeer begeerde trofee in de wacht te slepen. Op 9 december was de laatste wedstrijd. Voor het begin van dit treffen waren er nog verschillende kanshebbers en er was sprake van een gezonde spanning bij de deelnemers.

Na afloop waren de stemmingen verdeeld; sommigen waren teleurgesteld omdat ze slecht gespeeld hadden en daarmee ook de kans op een goede klassering verkeken was, anderen waren daarentegen hoopvol gestemd omdat ze door hun goede spel nog enkele plaatsen konden stijgen op de ranglijst. Ook de minder ervaren leden hadden een kans om te winnen omdat bij de puntentelling rekening wordt gehouden met ieders handicap.

 

Beeldje

De activiteitencommissie had een week de tijd om de eindstand te berekenen en op maandag 16 december was de bekendmaking van de uitslag. Nadat eerst een onderlinge wedstrijd werd gehouden, togen de aanwezige leden naar clubcafe Kaps voor het gebruikelijke hapje en drankje. Nadat de woordvoerder van de activiteitencommissie de uitslagen van de deze middag gespeelde onderlinge wedstrijd bekend had gemaakt, was het woord aan de voorzitter voor de bekendmaking van de winnaar van de maandbeker-wisseltrofee. Deze trofee bestaat uit een beeldje van een golfer die door de Tubbergse kunstenaar Harrie Lenferink is gemaakt en door hem is geschonken aan de Shortgolfvereniging Tubbergen Twente. Winnaar was Marjo Schothuis met 21 punten, gevolgd door Andre Hoefakker en Theo Bloeme ex-aequo met 19 punten en Elly Op de Weegh met 17 punten. Onder applaus reikte Harrie Lenferink het beeldje uit aan de winnaar, die het een prominente plaats op de schoorsteenmantel zal geven.