Algemeen

Melkveehouders trakteren verzorgingshuizen in Fleringen en Langeveen
Ouderen genieten van warme chocomel met slagroom

FLERINGEN / LANGEVEEN - Voor bewoners en deelnemers aan de dagopvang van Erve Harmelink in Fleringen en Erve Tijhuis in Langeveen gaf het vrijdagochtend 16 december een klein feestje. Zij kregen namelijk bezoek van boeren uit  de regio die hen trakteerden op warme chocomel met slagroom. 

Sinds vijf jaar wordt deze actie gehouden door leden-melkveehouders van FrieslandCampina.  In aanloop naar de kerstdagen werden dit jaar landelijk 35.000 bewoners en hun verzorgers in zo’n 300 verzorgingshuizen verrast met de warme lekkernij. In de gemeente Tubbergen lieten, zowel in Erve Harmelink als in Erve Tijhuis, de bewoners en deelnemers zich de traktatie goed smaken.

Enorm gewaardeerd

Op trekkers komen de boeren vrijdagochtend aan bij de verzorgingshuizen. De bewoners en deelnemers vinden het prachtig. “Ook vorig jaar kwamen de boeren voor de Chocomel actie naar het Langeveense verzorgingshuis. “Toen hadden we er een draaiorgel bij” vertelt Sebastiaan Tijhuis, bestuurder van Erve Tijhuis,. “Dit jaar zijn er trekkers. Het wordt enorm gewaardeerd. Onder onze bewoners kozen er veel specifiek voor deze locatie omdat er een veehouderij bij is. Een aantal komt bovendien zelf van de boer.”

Prachtige actie

Nadat de boeren zijn verwelkomd deelt Clemens Tijhuis, begeleider bij de dagbesteding, binnen in de gastenkamer de Chocomel uit. De deelnemers hebben er net een uurtje gym opzitten.  “Dan is een beker chocomel -zonder slagroom voor mij- heel lekker”, zegt deelnemer Wim Wessels. “Van de Thuiszorg had ik er al over gehoord. Ik vind het een prachtige actie.”

Op de foto ziet u van links naar rechts: Thomas Arnoldussen (deelnemer dagbesteding), Clemens Tijhuis, Henk Maathuis (deelnemer dagebesteding) en melkveehoudster Esther Loohuis die de traktatie kwam brengen.