Algemeen

Midwinterhoornblazers Geesteren houden traditie in ere

GEESTEREN - Het geluid van de midwinterhoorn, veelal ’s avonds tijdens de adventsperiode; wie is er niet opgegroeid met de mooie donkere klanken? Helaas leek dit gebruik de laatste jaren op de achtergrond te raken. Het was oud en overbodig, niet meer van deze tijd. Gelukkig veranderen tijden ook weer.

Steeds meer realiseert men zich dat oude gebruiken juist niet overbodig zijn. Ze hebben dan misschien geen nut meer, maar nog wél een functie. Het blazen op een midwinterhoorn geeft een gevoel van saamhorigheid en verbinding. Tradities worden in ere gehouden, tradities waar we trots op moeten zijn.

 

Geesterse Sjouwtocht

Ook in Geesteren heeft een groep enthousiaste blazers die de afgelopen weken flink geoefend. Nu de adventsperiode is begonnen mogen zij hun blaaskunsten eindelijk weer buiten laten horen. De komende periode heeft voor de blaasgroep, ondanks de winterse kou, soms meer weg van een tropenrooster. Eén van de hoogtepunten is de Geesterse Sjouwtocht op vrijdag 13 december. De start is tussen 18.00 en 19.30 uur bij Erve Kampboer. De midwinterhoornblazers Geesteren en Erve Kampboer hopen opnieuw veel mensen te mogen verwelkomen.