Algemeen

Nieuw in Fleringen: Lenferts Beef

FLERINGEN - Op het agrarisch bedrijf van de familie Lenferink aan de Oldenzaalseweg wordt al vele generaties geboerd, het is één van de oudste erven in Fleringen. Christiaan en Armanda wonen en werken er, samen met hun (schoon)ouders Harrie en Margriet. Hoofdtak van de boerderij is vleesvee, er worden Blonde d’Aquitaine runderen gehouden. Na vele maanden van voorbereiding wordt momenteel gestart met een nieuwe nevenfunctie, het verkopen van rundvleespakketten van eigen erf onder de naam ‘Lenferts Beef’. Lenfert is de bijnaam van het erf.

 

De aanvulling van vleespakketten is iets wat veel teweeg brengt. Christiaan: “Elke dag van de week zetten we ons in voor gezonde dieren die goed in hun vel zitten, om nu ons eigen product rechtstreeks aan de consument te mogen verkopen maakt voor ons de cirkel rond. We vinden het belangrijk dat mensen weten waar hun voedsel vandaan komt en hoe dat precies in zijn werk gaat. Op deze manier hopen we dat zij meer binding voelen met de boerderij en beleving voelen bij een prachtig stuk rundvlees.”

Bewuste keuze maken

Armanda gaat verder: “Er wordt veel geschreven en gezegd over het eten van vlees, wij vinden het belangrijk dat mensen bewuste keuzes maken. Wij en onze Nederlandse collega-boeren behoren tot de top van de wereld als het gaat om landbouw, bijvoorbeeld op het gebied van duurzaamheid en dierenwelzijn. Het is goed dat mensen zich daar bewust van zijn en het zou goed zijn wanneer er meer lokaal bij de boer wordt gekocht.” Om die reden kan elke klant desgewenst een rondleiding krijgen op het erf, wanneer het vleespakket wordt opgehaald. “Zo weet je als klant precies waar je vlees vandaan komt, en heb je op elke vraag een eerlijk antwoord gekregen”, aldus Armanda.

Bestellen

Maandelijks, op de eerste zaterdag van de maand, is er de mogelijkheid om de pakketten op te halen op de boerderij, of te laten verzenden in een speciaal gekoelde doos. Bestellingen kunnen tot een week vóórdien worden doorgegeven. Er kan worden gekozen tussen vier soorten pakketten. Ook is er een mooie cadeaubon te koop. De eerstvolgende bestellingen kunnen tot 31 augustus worden doorgeven, het ophalen op de boerderij is dan op 7 september tussen 14.00 en 16.00 uur. Graag bestellen? Dat kan in de webwinkel op lenfertsbeef.nl/webwinkel of bel naar: 06-82140552.


Reacties

Twentseweegsystemen Tubbergen 0614049220 gebruikte kassa weegschaal met service en garantie. Met tracability