Algemeen

Nieuwe locatie voor Verjaardagsbox gemeente Tubbergen
Basisschool Kadoes nieuw onderkomen

TUBBERGEN - Ruimte voor de opslag van spullen, werkruimte om de boxen in te pakken en een plek om te vergaderen onder één dak; dat was de wens van de Verjaardagsbox gemeente Tubbergen. Die wens gaat nu in vervulling dankzij een leegstaand klaslokaal in basisschool Kadoes in Albergen. 

De Verjaardagsbox gemeente Tubbergen is bestemd voor gezinnen die de verjaardag van een kind niet kunnen vieren, omdat er geen geld voor is. Met de Verjaardagsbox (1 tot 12 jaar) en de Feestbox (12 tot 19 jaar) is dit wel mogelijk. Aanmelden kan via de Stichting Welzijn Tubbergen Dinkelland door te bellen naar 085 047 9400 en via de nieuwe website www.verjaardagsboxtubbergen.nl. Wethouder Hilde Berning: “We vinden het in de gemeente Tubbergen heel erg belangrijk dat zoveel mogelijk mensen mee kunnen doen. En dat geldt voor kinderen zeker. Met de verjaardagsbox kan een verjaardag gevierd worden en dat is voor een kind altijd een erg bijzonder moment. Met grote dank aan alle vrijwilligers en alle anderen, die zich hiervoor inzetten. Ook voor het mogelijk maken van de nieuwe locatie, de maatschappelijke bijdrage en fijne samenwerking met TOF onderwijs en de woningstichting.”

 

Eigen plek

Het vrijgekomen klaslokaal voldoet aan de wensen van de vrijwilligers van de Verjaardagsbox. Er is voldoende ruimte om de spullen (schoon en droog) te bewaren, de dozen in te pakken en om met de verschillende vrijwilligersgroepen, te overleggen als dat nodig is. Verscheidene sponsoren hebben tot nu toe hun hulp toegezegd voor de nieuwe locatie. Dankzij Wissink Schilders uit Albergen is het lokaal voorzien van een verse lik verf. Chris Veldhof maakt het mogelijk dat vrijwilligers met een tekening en materialen aan de slag kunnen om één muur te voorzien van een passende muurschildering. TBB totaal kantoor en werkplaatsmeubilair en Rob Lansink interieur en projectmanagement verlenen hun medewerking bij de inrichting van het klaslokaal. Dankzij de inzet van een heftruck met chauffeur, verzorgd door Albo Deuren, worden alle kasten ook op hun plek gezet. EP Electropan, Snijders Electronics en Expert Tubbergen hebben de Verjaardagsbox Tubbergen al voorzien van de benodigde apparatuur. Ook de bijdrage van Ter Mors Wonen en Schildersbedrijf Keupink mag hierin niet vergeten worden. Een bijdrage van andere sponsoren is nog in afhandeling. Alle ondernemers hebben kosteloos in de vorm van sponsoring of met flinke korting hun medewerking verleend. Hierdoor is het voor de stichting mogelijk gemaakt om een eigen plek voor de Verjaardagsbox vrijwilligers te creëren.

 

Kinderkroon bedankt

De Verjaardagsbox gemeente Tubbergen heeft vanaf de start in 2017 dankbaar gebruik mogen maken van een opslagruimte bij kinderopvang De Kinderkroon in Tubbergen. Ook konden zij hier in de groepsruimtes terecht tijdens de inpakavonden. Voor overleggen maakten de vrijwilligers gebruik van het kantoor van SWTD of thuislocaties. De opslagruimte bij De Kinderkroon werd te klein en de behoefte om alles op één plek te organiseren werd steeds groter. De Verjaardagsbox gemeente Tubbergen is De Kinderkroon erg dankbaar voor het feit dat zij jarenlang gebruik mochten maken van de ruimtes en konden rekenen op een flexibele medewerking.

 

Zoektocht

Een nieuwe ruimte vinden bleek lastiger dan gedacht. Meerdere locaties kwamen voorbij. Sommigen werden op het laatste moment afgeketst, anderen bleken financieel niet haalbaar. Met het lokaal van basisschool Kadoes is een goede locatie gevonden.

 

Website

Op de vernieuwde website www.verjaardagsboxtubbergen.nl vindt u meer informatie over de Verjaardagsbox, de Sint- en vakantieboxen, aanmelden en de mogelijkheden om te sponsoren. U kunt eenmalig een bijdrage leveren, bijdragen in de vorm van diensten of producten of structureel een bijdrage leveren. Doneren kan eenvoudig online.

 

Mogelijk gemaakt door

De Verjaardagsbox gemeente Tubbergen wordt mogelijk gemaakt dankzij giften, sponsoren en vrijwilligers. Ben je als ondernemer geïnteresseerd om een bijdrage te leveren aan het voltooien van de nieuwe locatie? Dat kan via sponsorvrijwilliger Luc Beld, tel. 0652312596 of via Miranda Kranenberg, coördinator Verjaardagsbox gemeente Tubbergen, mpm.kranenberg@outlookcom. Voor mensen, die het goede doel willen steunen, is het mogelijk een gift te storten op bankrekeningnummer NL32 RABO 0151 4063 91.

 

Foto: Verjaardagsbox Tubbergen v.l.n.r. Wethouder Hilde Berning, Miranda Kranenberg, kinderburgemeester Kristy en vele vrijwilligers. JPG.