Algemeen

Nieuwe opzet ‘Onderweg met Maria’ in en om kerk Langeveen gewaardeerd

LANGEVEEN – Afgelopen zondagmiddag werd bij stralend weer de tocht ‘Onderweg met Maria’ in en om de kerk in Langeveen gehouden. Wat tot en met vorig jaar in de meimaand plaats vond in de vorm van de Mariaprocessie, is verplaatst naar oktober. De werkgroep wilde nieuw leven blazen in de bijeenkomst door meer aansluiting te zoeken bij veranderingen in de maatschappij en in de beleving van het geloof. Vandaar de opzet van een bezinnende tocht in oktober.

Ook de kinderen van de Mariaschool zijn in de nieuwe opzet betrokken. Zij hadden aan de hand van het thema ‘Dankbaarheid’ werkstukken gemaakt over hetgeen waarvoor zij dankbaar zijn. Deze stukken waren in de kerk te bewonderen.

In stilte

De bijeenkomst begon om 14.30 uur met een samenkomst in de Pancratiuskerk. Na een welkom door pastor Bert Huitink en het zingen van een aantal Marialiederen gingen de aanwezigen in stilte door de prachtige pastorietuin.

Onderweg plaatsten de deelnemers een brandende kaars bij de Mariagrot en speelde muziekvereniging Semper Crescendo een aantal Marialiederen. Na terugkomst in de kerk verzorgde pastor Christianne Saris een boeiende bezinning over het thema dankbaarheid. Met een aantal liederen en voorbeden werd de bijeenkomst afgesloten.

Na afloop konden de aanwezigen in de dagkapel napraten onder het genot van een kop koffie. Daarbij bleek dat de deelnemers de gewijzigde opzet konden waarderen. Het was jammer dat de belangstelling wat tegenviel.