Algemeen

Nieuws uit de Wereldwinkel Albergen

ALBERGEN - De Wereldwinkel is een progressieve, commerciële, ideële instelling, die zich inzet voor de handel en producten uit ontwikkelingslanden. Hier kun je artikelen vinden, die bijvoorbeeld gemaakt zijn door mensen met een beperking. De eerste winkel begon in 1971 in de stadskern van Antwerpen. In Albergen is sinds zeven jaar een Wereldwinkel, die gevestigd is in het Cultuurhoes aan de Hobergenstraat. In Op en rond de Essen is regelmatig aandacht voor de producten die in deze winkel, die wordt gerund door vrijwilligers, te koop zijn. Ans Rijsman is één van hen en ze geeft een overzicht van de verschillende artikelen, die men hier kan vinden en die men kan geven bij diverse gelegenheden.

Niet alleen bij feestelijke gelegenheden, maar ook voor een troostende arm in onzekere en verdrietige tijden, zijn er passende geschenken te vinden in de Wereldwinkel in Albergen. Ook zijn er heel veel producten, die mooi staan in het interieur, of onder een overdekt terras. Vrijwilligster Ans Rijsman noemt artikelen op, die verkocht worden als cadeau voor anderen, of gewoon omdat men die zelf mooi vindt:
• Spiegelschalen, metalen vogels en vlinders uit Zimbabwe (voor in de woonkamer, of op het terras)
• Engeltjes en bekers, gemaakt door volwassenen en kinderen met een verstandelijke beperking.
• Manden, mét en zonder deksel, doppers, tassen, dromenvangers, wenskaarsjes, leuke stenen met tekst, bedeltjes van Mooi Mens en kalenderboekjes.
• Gelukspoppetjes, ansichtkaarten, boeddha’s, maar ook glazen figuurtjes, die vaak gekocht worden door verzamelaars.
• Mooie sjaals uit Tibet en Tailand.
• Engelbewaarders en vriendenkringen van keramiek en unieke serpentijnbeeldjes uit Zimbabwe.
• Voor de kleintjes zijn er boekjes, knuffels, spaarpotjes en leuke slofjes. En zeker niet te vergeten, zijn de prachtige sieraden van Kazuri, uit Kenya. 
Ans zegt: “Voor een arm om de schouder van een dierbare, hebben we de mooie troostvogeltjes, die gemaakt zijn door de Massai-stam in Afrika. Daarnaast hebben we ook verschillende engeltjes en lichtjes met een bemoedigende tekst, die voor troost kunnen zorgen. Verder zijn er natuurlijk onze vaste food-artikelen, zoals wijn, koffie, thee en de bekende Tony’s chocolade”, aldus Ans. “Pasen is in aantocht en we verkopen leuke kippen en paaseitjes”.
 
U bent van harte welkom om vrijblijvend een kijkje in de winkel te komen nemen, die gevestigd is in het Cultuurhoes aan de Hobergenstraat in Albergen. De Wereldwinkel is open van woensdag tot en met zaterdag van 9.30 tot 12.30 uur.