Algemeen

NK-succes voor twirlers Concordia

ALBERGEN - Afgelopen jaar wisten de twirlers van Concordia uit Albergen hoge ogen te gooien op de reguliere wedstrijden door het hele land. Verschillende podiumplekken, promoties en plaatsingspunten werden behaald. Zo waren er een aantal solisten die op de voorrondes stonden met de onderdelen, 1-baton, 2-baton en dancetwirl. Helaas kwamen ze net niet in de top 15 om door te gaan naar Nederlandse Kampioenschappen. Om hier überhaupt aan deel te mogen nemen, lieten zij al vele twirlers achter zich en moesten ze twee keer een norm van 68 behalen. Dat op zich is al een prestatie.

Alle leden van Twirlteam Concordia wisten zich in teamverband wel te plaatsen voor het NK. Voor het eerst in jaren stonden alle leden er. Het A-team, senior dancetwirl, bestaat uit Ilse ter Beek, Lotte Camphens, Zoe Braakhuis, Esmee ter Horst, Marel ter Beek, Nina Geuke en Daniek Wissink. Op de swingende muziek met als thema ‘Brazil’ werden zij zesde van Nederland.

 

Tweede van Nederland

Het Preteen ensemble, bestaande uit Birgit Hesselink, Myrthe Kroeze, Elle Stamsnieder, Roos van der Aa en Anne Kienhuis, hebben een stoere routine met als thema ‘Harley Davidson’. Zij werden het hele wedstrijdseizoen eerste. Een erepodium op het NK werd hen dan ook zeker gegund, en…het is ze gelukt; ze werden tweede van Nederland.

En het Juvenile ensemble, bestaande uit Kristy Geuke, Maartje van Steden, Daniek Collet, Julia Bats en Jorien ter Beek met hun spetterende routine op muziek van de Flinstones. Zij wisten zich eveneens al op deze jonge leeftijd te plaatsen. Voor de allereerste keer in die grote Topsporthal in Almere, wisten ook deze dametjes tweede van Nederland te worden. Daarmee lieten zijn twee andere teams achter zich.

 

Vanaf zes jaar gratis meetrainen

Wie twirlen ook leuk lijkt of gewoon nieuwsgierig is wat twirlers doen en zes jaar is of ouder, is van harte welkom om drie lessen gratis mee te trainen. Meer informatie is te vinden op de website: www.concordia-albergen.nl of per mail: twirlteam_concordia@hotmail.com