Algemeen

Noaberbrink: Nieuwe online vrijwilligersvacaturebank voor Tubbergen

TUBBERGEN - Op de Nationale Vrijwilligersdag 2019 lanceert Stichting Welzijn Tubbergen Dinkelland de nieuwe online vrijwilligersvacaturebank Noaberbrink. Vanaf zaterdag 7 december aanstaande kunnen inwoners en maatschappelijke organisaties digitaal vrijwilligersvacatures inzien en plaatsen. Ook is het dan mogelijk om jezelf als vrijwilliger digitaal aan te melden. Dus, op zoek naar een leuke vacature of op zoek naar vrijwilligers? Laat het weten via Noaberbrink, het digitale plein voor noaberschap.

In één overzicht zijn vrijwilligersvacatures van de gemeenten Dinkelland en Tubbergen zichtbaar en kan men zich zonder enige verplichting oriënteren. Noaberbrink is te vinden via de site van de Stichting Welzijn Tubbergen Dinkelland: www.swtd.nl en klik vervolgens op vrijwilligersvacatures.

Kosteloos en duidelijk in beeld

Voor hen die hulp nodig hebben bij het vinden van leuk vrijwilligerswerk of bij het vinden van vrijwilligers, is het Servicepunt Vrijwillige Inzet sinds januari 2018 actief in touw. Met de komst van dit digitale platform kunnen inwoners en vrijwilligersorganisaties elkaar nu ook online makkelijker vinden. Noaberbrink is een centrale plek waar de behoefte aan vrijwilligers kosteloos en duidelijk in beeld wordt gebracht voor iedereen die hier zoekende in is.

‘Deel je geluk’

Op de Nationale Vrijwilligersdag worden vrijwilligers bedankt voor hun inzet en wordt juist ook even stil gestaan bij hoe bijzonder het doen en ontvangen van vrijwilligerswerk is. Binnen het Servicepunt Vrijwillige Inzet noemen wordt dat ‘Deel je geluk’ genoemd. Door jouw tijd onbetaald in te zetten voor iemand ontvang je ervaring, zingeving en dankbaarheid en daarbij creëer je onbetaalbaar geluk voor de ander.

Kerstmarkt Geesteren

Tijdens de Kerstmarkt in Geesteren op zondag 8 december zijn de vrijwilligers van het Servicepunt Vrijwillige Inzet aanwezig om de Deel je geluk-gedachte en de nieuwe vacaturebank Noaberbrink verder onder de aandacht te brengen. Kom daarom tussen 12.00 en 17.00 uur langs bij de stand en probeer zelf hoe Noaberbrink voor jou kan werken. Elke nieuw ingeschreven vrijwilliger ontvangt als waardering een kerstattentie gemaakt door Dagactiviteitencentrum Peters Zorgt uit Geesteren.

Elke dinsdag en donderdag

Hulp nodig bij het invullen van Noaberbrink of is meer informatie gewenst? Als organisatie inschrijven met vacatures? Medewerkers van het Servicepunt staan onveranderd elke dinsdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur en donderdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur klaar in de Bibliotheek van Tubbergen. Kom gerust binnenlopen tijdens de spreekuren voor informatie en advies, bellen kan via 085-0479404 of mail naar servicepunttubbergen@swtd.nl