Algemeen

Open Dag Het Klooster Albergen

ALBERGEN - Zaterdag 17 december van 10.00 tot 15.00 uur opent ‘Het Klooster’ haar deuren voor iedereen die geïnteresseerd is, wat er in de voormalige H. Pancratius kerk van Albergen gebeurt. Het is een zeer bijzonder project en uniek voor de Gemeente Tubbergen. 

Uniek kijkje in de keuken

Er hebben het afgelopen jaar veel activiteiten en verkeersbewegingen plaatsgevonden, maar aan de buitenkant van het kerkgebouw is nog niet zoveel te zien. De grootste veranderingen vinden binnen het kerkgebouw zelf plaats, vandaar het organiseren van deze open dag tijdens het bouwproces. De 4 eigenaren van Het Klooster, te weten Léon Lucas, Arjan Lucas, Roy Kokhuis en Rinaldo Kerkhoff nodigen iedereen van harte uit om een kijkje te komen nemen. Tevens zijn de eigenaren én medewerkers van Bouwbedrijf B&K (Jeroen Bekke) en Building Design Architectuur (Dinant oude Lenferink) aanwezig. Zij kunnen u van alles vertellen over de visie, het bouwproces, wat er nog gaat gebeuren en geven rondleidingen door het gebouw.

Archeologie

We laten ook beelden zien van de archeologische opgraving die nu gaande is, waar we restanten van voorgaande kerken, parochiehuis én het St. Antonius Klooster laten zien. De opgraving zelf is niet direct toegankelijk tijdens de open dag, maar u kunt uiteraard wel kijken naar de opgraving vanaf de zijlijn. We hebben prachtige drone beelden gemaakt die exact in beeld brengt wat er gevonden is.

Open dag

De oplevering van het geheel zal in de zomer zijn van 2023. We zitten dus nu nog midden in het bouwproces en er brandt nog geen kachel. Het advies is dus om een warme jas aan te trekken. Omdat we nog midden in de bouw werkzaamheden zitten, is de open dag helaas niet geschikt voor kinderen. Als u komt met de auto, kunt u parkeren op het evenemententerrein van Morshuis aan de Ootmarsumseweg (toegang via kruising Kemnaweg). Van daar is het een kleine wandeling naar het Het Klooster. Er zijn verkeersregelaars aanwezig. Als u met de fiets komt, kunt u parkeren op het kerkplein naast het kerkgebouw. Uiteraard is er ook gedacht aan de inwendige mens. Café Morshuis zal elke bezoeker voorzien van een warm kopje koffie of thee met iets lekkers erbij. Wij verwelkomen u graag, om te laten zien wat voor moois we aan het bouwen zijn. Tot zaterdag 17 december van 10:00 tot 15:00 uur in Albergen bij de voormalige H. Pancratius kerk (Philippus Robbenstraat 9 in Albergen).

 

Het Klooster B.V.

Philippus Robbenstraat 9

7665 AA ALBERGEN