Algemeen

Overhandiging cheque aan Stichting Mooi Leven Huis Tubbergen

TUBBERGEN - Woensdag 13 januari kwam het bestuur van de Stichting Mooi Leven Huis Tubbergen naar Albergen om uit handen van Johan, Annette en Coen Lubbers een cheque te ontvangen met de opbrengst van de collecte die tijdens de condoleance bij het afscheid van hun dochter en zusje Loes werd gehouden. Loes overleed op 16 december vrij plotseling, ze is 31 jaar geworden. Loes had het Rett syndroom en was daardoor ernstig meervoudig beperkt.

Vanaf mei 2019 was de Familie Lubbers betrokken bij het realiseren van een Mooi Leven Huis in Tubbergen. Voor Loes waren ze al een tijd op zoek naar een passende woonplek, toen dit initiatief op hun pad kwam. Het bestuur geeft aan: “Ze horen dus al vanaf het allereerste begin bij de Mooi Leven Familie. In de nieuwsbrief van december was Loes de eerste toekomstige bewoonster die zich presenteerde in de nieuwe rubriek ‘even voorstellen’. Dat er al zo snel daarna het moment kwam, dat we afscheid van haar moesten nemen, heeft ons allemaal overvallen. Op 16 december is ze, na enkele dagen heel ziek te zijn geweest, thuis rustig ingeslapen. Wat hadden we graag ook voor haar willen werken aan een mooie plek in de toekomst, maar zoals haar ouders zeiden: ‘Loes heeft nu zelf haar plek uitgekozen’. En hoe mooi en ontroerend is het dan om te horen dat de familie de Stichting Mooi Leven Huis Tubbergen een warm hart toedraagt en daarom een donatie heeft gevraagd aan alle mensen die bij het afscheid van Loes betrokken waren.”

 


De familie is blij met de opbrengst: “Dat het zo’n mooi bedrag zou opleveren, heeft ons zeker verrast, mooi dat dit doel zoveel mensen aanspreekt. Niet alleen is er geld gedoneerd tijdens de condoleance, ook in de vele schriftelijke condoleances was geld toegevoegd, dit alles bij elkaar zorgde voor het mooie bedrag van € 1.463,05, fijn dat we jullie dit bedrag kunnen geven.“

 


Het bestuur wil de opbrengst op een passende manier gebruiken, o.a. om in de toekomst een herinneringsplek te maken in of bij het Mooi Leven Huis. “Op die manier zullen we Loes niet vergeten, daarvoor was ze, samen met haar gezin, te bijzonder. Onze bijzondere dank gaat uit naar iedereen die een donatie heeft gedaan, maar bovenal naar de Familie Lubbers, die het mogelijk heeft gemaakt dat deze collecte kon worden gehouden. We wensen ze alle sterkte voor de toekomst.”