Algemeen

Prins Tonny en adjudant Alwy nemen gehele WirWar op in hun hofhouding

TUBBERGEN - Afgelopen november ging er weer een golf van vreugde door de carnavalsclub WirWar. Bij de opkomst van de hoogheden van de Schaop’nböll’kes kwamen prins Tonny I en adjudant Alwy samen met hun hofdames Simone en Mariël tevoorschijn als de grote voorgangers van de carnaval in Tubbergen. Na prins Huub en adjudant Wim in 2010, en prins Wim en adjudant Nico in 2013 is dit nu al het derde stel hoogheden in het 12-jarige bestaan van de WirWar die vooropgaan in het carnaval.

Ook mocht de WirWar met prins Thomas in 2016 al de jeugdprins leveren aan de Schaop’nköpkes. Supertrots is de WirWar hier dan ook op en dat gevoel overheerste ook onlangs toen de hoogheden de gehele WirWar uitnodigden in het werkatelier om ze allemaal te gaan opnemen in hun hofhouding. Onder het genot van een hapje en drankje werden ruim 60 mensen van jong tot oud welkom geheten en voorzien van een glimmende onderscheiding.

Nieuwe leden

Een speciaal woord van welkom was er deze avond voor de nieuwe leden. Maar liefst vijf jonge gezinnen zijn dit jaar tot de WirWar toegetreden, waardoor er een mooie gemengde groep van diverse leeftijden gewaarborgd blijft. Iets waar de WirWar al jaren om bekend staat. Al maanden is de WirWar in het atelier druk bezig om er tijdens de optochten weer prachtig uit te zien. Supermooi is het ook dat ondanks hun volle agenda’s prins Tonny en adjudant Alwy en de hofdames hier ook nog steeds vaak bij aanwezig zijn om te helpen. Ook dit jaar wordt er weer meegelopen in de verlichte optocht in Tubbergen, de optocht in Geesteren tijdens de Papsleef’ndag en de grote optocht in Tubbergen op Rosenmontag.

De WirWar wil aan het begin van het jaar iedereen de beste wensen geven, en hoopt om samen met ‘hun hoogheden’ en de Schaop’nböll’kes er samen weer een fantastisch carnavalsjaar van te maken.