Algemeen

Profiteren van acties en koopjes tijdens Outletdagen in hartje Tubbergen

TUBBERGEN - Voor de derde keer maken ondernemers in het centrum van Tubbergen zich op voor een Outletdag. Zaterdag 21 en zondag 22 augustus staan in een sfeervolle ambiance de kraampjes klaar. Winkeliers en overige ondernemers bieden er  hun goederen aan tegen outletprijzen en scherpe acties. Gezien het succes van voorgaande jaren breidde de organisatie het concept uit. Dit jaar kunnen bezoekers niet één maar twee dagen profiteren van allerhande acties, kortingen en zelfs dumpprijzen.

Voor liefhebbers van elegante zomerjurken, hippe shorts of zonnige zomerhoeden zijn de Outletdagen een laatste kans om deze zomermode te kopen. Na het event gaat namelijk bij de meeste winkels de najaars-wintercollectie de rekken in.

Elke winkel z’n eigen outlet

In 2019 besloten de ondernemers van het centrum in Tubbergen om de handen ineen te slaan en een gezamenlijke Outletdag te houden. Het debuut werd gelijk een succes. Reden voor de organisatie om er een jaarlijks terugkerend evenement van te maken. “De laatste twee jaar moesten we natuurlijk rekening houden met de coronamaatregelen”, vertelt Petra Plegt, medeorganisator. Mede vanwege de lockdowns hebben veel winkels een aardig aanbod over voor de Outletdagen. “De meeste ondernemers nemen dan ook deel. En niet alleen kledingzaken.”

Iedere winkel heeft deze zaterdag en zondag z’n eigen outlet, zowel in de winkels als buiten op de kraampjes.”

Zomerse sferen

Vanwege de instabiele situatie rondom Covid-19 joegen de organisatoren twee weken geleden pas de kogel door de kerk. Petra: “De Outletdagen gaan door, maar een uitgebreid randgebeuren zit er dit jaar nog niet in. Wel gaan we er een zomers sfeertje aan geven. Bijvoorbeeld met gekleurde lampionnen en een cocktailbar bij Café-Restaurant ’t Oale Roadhoes.”