Algemeen

Provincie Overijssel en gemeente Tubbergen ontvangen Dorpsplan Fleringen

FLERINGEN - Gedeputeerde Roy de Witte en wethouder Hilde Berning hebben onlangs het dorpsplan Fleringen officieel in ontvangst genomen van de voorzitter van de dorpsraad, Tonnie Busscher. Een visie op ontwikkeling is daarmee vastgelegd. Het dorpsplan is in samenwerking met de inwoners door een werkgroep samengesteld en borduurt voort op het maatschappelijk akkoord dat eerder door de gemeente werd overeengekomen met de inwoners van de verschillende dorpen.

Op de foto v.l.n.r. gedeputeerde Roy de Witte, Ceciel Heithuis – Booijink, Tonny Busscher, Gerard Schepers, wethouder Hilde Berning – Everlo en Gerard aan de Stegge.

Fleringen maakt zo kenbaar hoe ze samen naar de toekomst van het dorp kijken en hebben dit in thema’s uitgewerkt in het dorpsplan. De ambities en acties zijn voor de komende jaren vastgelegd en duidelijk gemaakt aan politiek en overheid. Zo is helder waar Fleringen de komende jaren aan werkt. Roy de Witte reageerde enthousiast en gaf aan dat draagvlak vanuit de dorpen belangrijk is en het dorpsplan een leidraad voor ontwikkeling en ook samenwerking met provincie, gemeente en haar bewoners. Hilde Berning ging nader in op de thema’s en liet weten het fijn te vinden dat duidelijk is welk maatschappelijk vastgoed men in stand wil en kan houden. Ook is het belangrijk de zorgvoorzieningen, woonbehoeften en andere voorzieningen in beeld te hebben zodat de samenhang zichtbaar wordt aldus de wethouder. Onder het genot van een kop koffie werd de middag gezellig afgesloten met enkele werkgroep leden in de Spil.

Op de foto v.l.n.r. gedeputeerde Roy de Witte, Ceciel Heithuis – Booijink, Tonny Busscher, Gerard Schepers, wethouder Hilde Berning – Everlo en Gerard aan de Stegge.