Algemeen

Rita Hesselink-Schröder sluit 45 jaar kraamzorg af met ooievaar in eigen tuin

TUBBERGEN - In haar 45-jarige carrière als kraamverzorgster werkte Rita Hesselink-Schröder naar schattig in ruim duizend gezinnen. De laatste week bracht de Tubbergse door bij de familie Waaijer in Langeveen die er een waar feestje van maakten. Vorige week ging ze met pensioen en de laatste ooievaar zag ze door collega’s gezet…in haar eigen tuin.

Nu ze met pensioen is, heeft Rita meer tijd om naar haar kinderen te gaan die over ver wonen. Maar dat is geen probleem want het oma zijn is genieten voor haar.

Goed moment

Rita volgde de opleiding tot kraamverzorgster in het internaat. Bijna een halve eeuw heeft ze vervolgens haar beroep uitgeoefend. Gedurende die jaren stond de tijd logischerwijs niet stil. De ICT deed zijn intrede waardoor steeds meer gedigitaliseerd moest worden. Daar had Rita weinig mee op. Ze geeft zelfs aan dat het mede vanwege deze ontwikkelingen goed is dat ze nu stopt met werken.

Laatste dag bij baby Siem

De laatste kraamweek beleefde de oud-kraamverzorgster bij de familie Waaijer in Langeveen die baby Siem mochten verwelkomen. De laatste dag op weg naar haar kraamgezin deed haar naar eigen zeggen echt wat. 45 Jaar kramen in Twente is natuurlijk ook niet niks. Rita kijkt terug op een superfijne laatste week. Het gezin maakte namelijk een mooie slinger en hingen die voor haar op. Ook verloskundige Irma, de oma en opa van Siem, die in hetzelfde huis wonen èn de buurvrouw kwamen even langs. Manager Simone Schepers van Naviva Kraamzorg kwam koffie drinken bij het gezin Waaijer in Langeveen. Voor Rita was haar afscheid op deze manier echt een feestje.