Algemeen

Riwald Recycling verblijdt Leergeld Tubbergen met fraaie cheque

TUBBERGEN - Wie jarig is trakteert! Zo moet de gedachte van de broers Ewald en Gert Huzink zijn geweest, toen zij recent het dertigjarig bestaan vierden van Riwald Recycling. In plaats van cadeaus werd een donatie gevraagd voor mensen die weinig te besteden hebben, in allerlei opzichten. Het totale bedrag dat gedoneerd werd, is door Riwald aangevuld tot maar liefst € 30.000,- en tien initiatieven, allen rondom armoede, zijn daarna met een cheque verrast. Ook Stichting Leergeld Tubbergen werd tijdens een speciale conferentie van het Armoedepact in Almelo uitgenodigd. 

Namens Leergeld Tubbergen nam bestuurslid Anton Schrijver de cheque van € 3.000,- dankbaar in ontvangst.  Leergeld Tubbergen wil klaarstaan voor kinderen die in een armoedesituatie leven, mede dankzij deze gulle gift van Riwald kan de Stichting dat aanbieden in de gemeente Tubbergen.

 

Kerstspektakel

Op zondag 15 december mochten vrijwilligers van Stichting Leergeld Tubbergen een kersthuisje bemannen tijdens het Kerstspektakel in het centrum van Tubbergen. Zij bedanken Kamphuuske – Karrende snacks voor het knusse kersthuisje waarvan gebruik gemaakt mocht worden. De aanwezigheid tijdens het Kerstspektakel is als waardevol ervaren. Niet alleen zijn veel kinderen verblijd met een mooi cadeautje, maar ook kon aan veel volwassenen informatie worden verstrekt over het doel van de activiteiten van Stichting Leergeld in de gemeente Tubbergen. “Bij veel mensen vonden we een luisterend oor, aan hen werd de werkwijze van Leergeld toegelicht, het doel van de financiële steun kenbaar gemaakt èn een folder meegegeven”, aldus een vrijwilliger. Het doel van Stichting Leergeld is om het voorkomen dat kinderen, die in een armoedesituatie leven, in een sociaal isolement terechtkomen. Voor deze kinderen is kunnen deelnemen aan activiteiten met andere kinderen, lid zijn van een sportvereniging of muziekschool, niet vanzelfsprekend, maar wèl noodzakelijk.

 

Wat kan Stichting Leergeld doen?

Stichting Leergeld kan voor kinderen van vier tot en met zeventien jaar, woonachtig in de gemeente Tubbergen, hulp bieden. Dit doet zij voor die kinderen waarvan de ouder/verzorger een uit te geven inkomen heeft dat niet hoger is dan ongeveer € 420,00 per week voor samenwonenden – gehuwden, of ongeveer Є 300,00 per week voor een alleenstaande ouder (inkomen lager dan 130% van het bijstandsniveau, prijspeil juli 2019). De hulp kan bijvoorbeeld bestaan uit een vergoeding voor (keuze): zwemlessen, sportcontributie, cultuuractiviteit en schoolse zaken. De ouder/verzorger kan voor zijn of haar kind een aanvraag doen, online via www.leergeld.nl/tubbergen of per mail: info@leergeldtubbergen.nl. Na de aanvraag neemt een vrijwilliger van Stichting Leergeld Tubbergen contact op en zal een afspraak worden gemaakt voor een huisbezoek, waarin de aanvraag wordt besproken. Indien de aanvraag goedgekeurd wordt, betaalt Stichting Leergeld Tubbergen rechtstreeks de kosten aan de club/vereniging of de betreffende school.

 

Omzien naar elkaar!

Een gulle gift van Riwald Recycling, de Tubbergse bevolking met een luisterend oor, de vrijwilligers van de Stichting ervaren hiermee dat veel mensen willen omzien naar de ander. En dat alle kinderen wordt gegund, dat zij kunnen meedoen. Helpen om meer bekendheid voor de activiteiten te genereren kan door de pagina’s op social media te liken en te delen. Zie op Facebook onder Stichting Leergeld Gemeente Tubbergen en op Instagram onder Stichtingleergeldgemtubbergen. Foto 1: Vrijwilligers van Stichting Leergeld delen informatie en cadeautjes uit op het Kerstspektakel in Tubbergen. Foto 2: Bestuurslid Anton Schrijver (links) neemt namens Stichting Leergeld de door Riwald Recycling aangeboden cheque van € 3.000,- in ontvangst.