Algemeen

Ryan van den Bos en Dennis Eerdman naar finale NK tuinaanleg

LANGEVEEN/REUTUM - Ryan van den Bos uit Langeveen en Dennis Eerdman uit Reutum zijn onlangs de winnaars geworden van de kwalificatieronde voor tuinaanleg te Velp. Hierdoor mogen ze deelnemen aan de nationele wedstrijd tuinaanleg. Deze is van 13 t/m 15 februari tijdens de grootste tuinbeurs van Nederland Tuinidee in Den Bosch. Hier nemen ze het op tegen drie andere teams. De winnaar mag naar Euroskills in Oostenrijk. Ryan en Dennis zijn studenten van de opleiding Tuin en Landschap van Zone.college te Almelo.

Ryan en Dennis worden ondersteund door coach Dhr. F. Knobben, docent van Zone.college. De praktijkervaring doen de jongens op bij hun werk-/leerbedrijf Tuincentrum Heerdink te Geesteren.

Tijdens de wedstrijd leggen de teams een tuin aan van ongeveer 25 m2 binnen een tijdsbestek van 20 uur. Hierbij komen alle facetten van het hoveniervak aan bod. Een vakkundige jury beoordeeld niet alleen het eindresultaat, maar ook de communicatie, planning, samenwerking, omgang met veiligheid, etc. Hierdoor is de wedstrijd van hoog niveau. Belangstellenden zijn van harte uitgenodigt om Ryan en Dennis aan te moedigen. Zaterdag 15 februari maakt de jury het winnende team bekend.