Algemeen

Stichting Opkikker collecteert in Fleringen

FLERINGEN - Langdurig ziek zijn vraagt veel doorzettingsvermogen en energie van een kind. De vaak lange behandelingen en ziekenhuisopnames zijn zwaar, net als de onzekerheid die hierbij komt kijken. Lichtpuntjes zijn in zo’n situatie van groot belang. Ze dragen bij aan de mentale gesteldheid van het kind én de rest van het gezin. Stichting Opkikker organiseert Opkikkerdagen voor gezinnen met een langdurig ziek kind. Om dit te blijven doen zijn er voldoende financiële middelen nodig en daarom gaan er van 1 juli tot en met 6 juli vrijwilligers langs de deuren in Fleringen om te collecteren.

Zo’n tweeduizend keer per jaar verrast Stichting Opkikker gezinnen met een langdurig ziek kind met een onvergetelijke Opkikkerdag. Tijdens deze dag vol ontspanning en plezier, worden niet alleen het zieke kind, maar alle gezinsleden in het zonnetje gezet. Na afloop ontvangt het gezin beeld- en videomateriaal om de dag nog eens her te beleven. Een Opkikkerdag duurt hierdoor veel langer dan één dag.

 

Marjolein Engbers

Initiatiefnemer van de collecte in Fleringen is de pas twaalfjarige Marjolein Engbers. Sinds haar geboorte heeft ze meerdere keren in het ziekenhuis gelegen en de artsen geen diagnose konden stellen. Twee jaar geleden kreeg ze de diagnose Coeliakie. De pedagoge van de kinderafdeling van ZGT in Almelo meldde haar in 2015 aan bij Stichting Opkikker omdat ze vond dat Marjolein (samen met haar ouders en broertjes ) wel een opkikker verdiend had. Dit was een schitterende dag waarin de familie Engbers helemaal in het zonnetje werd gezet. Ze mochten onder andere als brandweer een brand blussen en mee in de wagen rijden en een mooie rit in een limousine maken. Marjolein was daarna heel enthousiast en is zelf ambassadeur geworden. Vanaf 2016 zet ze zich voor Stichting Opkikker in door oude mobieltjes en lege cartridges te verzamelen. Zo staat er een inzameldoos bij Loohuis Installatietechnieken in Fleringen en kunnen ook andere bedrijven zich aanmelden of inleveren bij haar. Tevens verkoopt ze sleutelhangers van Opkikker is er een Koffie Morning georganiseerd. En nu wil Marjolein geld inzamelen door te collecteren om met de opbrengst ook andere kinderen met hun gezin een onvergetelijke dag te laten bezorgen door Stichting Opkikker.

 

Stichting Opkikker

Stichting Opkikker is geheel zelfstandig, ontvangt geen subsidies vanuit de overheid en is afhankelijk van particuliere initiatieven en sponsoring vanuit het bedrijfsleven. Ondersteund door de vele vrijwilligers en met een samenwerkingsverband met tachtig ziekenhuizen, waaronder alle academische, zal Stichting Opkikker in 2017 naar verwachting meer dan tweeduizend gezinnen ‘Opkikkeren’. De opbrengst van de collecte komt geheel ten goede aan het organiseren van Opkikkerdagen voor langdurig zieke kinderen en hun gezin. Meer informatie over Stichting Opkikker is te vinden op www.opkikker.nl.