Algemeen

Succesvolle adventswandeling Manderveen

MANDERVEEN - De adventswandeling van afgelopen zondag was in één woord geweldig. Ondanks de voorspelde regen kwamen vele wandelaars, van zowel binnen als buiten de gemeente Tubbergen, richting Manderveen voor een prachtige natuurwandeling van 6 of 12 km.

Rond 8.00 uur melden zich de eerste enthousiaste deelnemers bij Café Peddemors aan de inschrijftafel bij de dames Henny en Yvonne. Tot na 10 uur gingen de wandelaars op pad. Op verzoek van velen was er dit jaar naast de route van 12 km ook een afstand van 6 km te lopen. Beide routes hadden een pauzepunt bij Leerboerderij Stayble waar de deelnemers hun best deden de wandelaars in de watten te leggen door ze van een drankje en iets lekkers te voorzien. De sfeer met kerstbomen, vuurkorven en midwinterhoornblazers was gezellig en passend bij de tijd van het jaar.

Beide routes, gekleurd met de laatste prachtigste herfsttinten, liepen over bos- en zandpaden door mooie natuurgebieden als de Cirkels van Jannink en over een stukje van het Twentepad. Twee jonge dames uit Hardenberg  liepen dit jaar voor de eerste keer mee en waren erg enthousiast over de afwisselende route. “Ik heb mijn zus vooraf maar niet verteld dat er regen op komst was, want dan was ze niet meegegaan. Achteraf viel de regen mee, we hebben we een super leuke ochtend gehad.” 

Het winkeltje “Hoe leuk” had haar deuren speciaal voor deze Adventswandeling geopend; een mooie gelegenheid om de eerste inkopen voor Kerst te doen en nog even na te kletsen. De organisatie kijkt terug op een prachtige morgen: ‘Iedereen was enthousiast en vol lof, hoe mooi is het om op deze manier ook mensen buiten de gemeente Tubbergen kennis te laten maken met de ongerepte natuur van dit mooie stukje Twente.’