Algemeen

‘t Eschhoes neemt nieuwe multifunctionele ruimten in gebruik

VASSE - Maar liefst € 13.000,- is door Rabobank Noord en West Twente gedoneerd aan Stichting ‘t Eschhoes in Vasse. Dit geldbedrag werd gebruikt voor een verbouwing, waardoor meer vergaderruimtes zijn ontstaan. Hiermee kan het pand haar multifunctionaliteit ook in de toekomst waarborgen. Sipko Bruins, directeur Particulieren bij de Rabobank, reikte de cheque uit aan het Stichtingsbestuur van ‘t Eschhoes, en sprak lovende woorden: “Het Eschhoes heeft een heel belangrijke, sociale, maatschappelijke rol in Vasse.”

Sinds kort wordt een gedeelte van het gebouw verhuurd en daarmee ontstond een tekort aan vergaderruimtes. Het Rabofonds doneerde € 13.000,-, welke een deel van een totale investering is,  voor twee nieuw te bouwen vergader- en multifunctionele ruimtes. “We hebben deze ruimte zelf mogen testen met een vergadering van onze Ledenraad. Complimenten voor ’t Eschhoes, want het is echt mooi geworden!”, aldus Bruins.

 

Zorgpartner

Begin 2019 kwam het Stichtingsbestuur van ‘t Eschhoes in gesprek met een zorgpartner -ZorgAccent- en ontstond de vraag om te bekijken of er mogelijkheden waren of zij over een ruimte konden beschikken in dit multifunctionele gebouw. Het bestuur maakte een inventarisatie en kon relatief snel een besluit nemen over het verzoek, want de intrek van een zorgpartner betekent dat er vaste huuropbrengsten zijn ten behoeve van de exploitatie en evenzo belangrijk, dat er meer activiteit/reuring ontstaat in het gebouw, waardoor mogelijk weer nieuwe initiatieven c.q. verbindingen met andere partijen kunnen volgen.

 

Plaatselijke ondernemers

Er zou een vergaderruimte op de begane grondvloer opgeofferd moeten worden om Zorgaccent te kunnen huisvesten. Daardoor ontstond het idee om twee multifunctionele vergaderruimtes te bouwen op de verdiepingsvloer. Er werd contact gezocht met plaatselijke ondernemers hoe het plan snel en verantwoord uitgevoerd kon worden. Bouwbedrijf Scholte Op Reimer BV, Hanste Schilderwerken, Installatiebedrijf FH Loohuis BV, LedNovate, Conrad Groothuis Montagetechniek, Loohuis Communicatie & Beveiliging, Handel&Techniek Hemmer, Artica en de inzet van verschillende vrijwilligers maakten het met elkaar mogelijk dat het project in een korte tijd gerealiseerd kon worden.

 

Vasse, Mander en Hezingen

Inmiddels beschikt ’t Eschhoes dan ook over een tweetal mooie ruimtelijke en toegankelijke ruimtes die multifunctioneel gebruikt en ingezet kunnen worden voor eenieder. De ruimtes zijn beiden voorzien van grote beeldschermen waarop presentaties professioneel getoond en gepresenteerd kunnen worden. Alle drie de aanwezige multifunctionele ruimtes in ’t Eschhoes worden binnenkort tevens voorzien van een naam en achtereenvolgens Vasse, Mander en Hezingen gaan heten. Op deze wijze hoopt het bestuur dat ’t Eschhoes nog breder ingezet en benut kan worden voor de gemeenschap Vasse-Mander-Hezingen, waarbij de ‘ontmoeting’ centraal staat. Op de foto’s ziet u het Stichtingsbestuur dat de ontvangen cheque presenteert voor de nieuwe ruimtes en dat voorzitter Ronny Booijink de waardecheque in ontvangst neemt van directeur Particulieren Rabobank, Sipko Bruins.