Algemeen

Tandartspraktijk Tubbergen is helemaal thuis in Gezondheidscentrum de Eendracht

TUBBERGEN - Voor Anoush Mosees (38) was het afgelopen jaar een bewogen jaar. Nadat ze in februari 2020  Tandartspraktijk Smits aan de Almeloseweg overnam en omdoopte tot Tandartspraktijk Tubbergen, liet amper een maand later het coronavirus van zich horen. Desondanks bleef ze met haar team klaar staan voor patiënten. In mei verhuisde de praktijk naar Gezondheidscentrum de Eendracht. Daar voelen zij en alle medewerkers zich helemaal thuis. 

Nieuwe patiënten kunnen zich aanmelden via de website www.tandartspraktijktubbergen.nl of telefonisch 0546 - 621235.

Servicegericht, laagdrempelig en gezellig. Zo omschrijft Anoush Mosees haar Tandartspraktijk Tubbergen. Naast Mosees bestaat het team uit nog twee tandartsen:  Focko Dijkstra en voormalig eigenaar Kees Smits, een paro preventie assistente, een preventie assistente en vier allround assistentes.

Jeugddroom

Ze kan zich niet anders herinneren dan dat ze tandarts wilde worden. “Dat wist ik al vanaf mijn negende jaar”,  vertelt Anoush Mosees. “Destijds woonde ik nog in Irak waar ik later geneeskunde studeerde. In 2003 kwam ik naar Nederland. Hier wilde ik verder studeren maar moest uiteraard eerst de Nederlandse taal leren. Uiteindelijk begon ik in 2006 aan de studie tandheelkunde en studeerde in 2012 af. Mijn grote wens was om ooit zelf een praktijk te hebben. Zelf woon ik in Almelo maar een eigen praktijk wilde ik het liefst in een dorp. Voordat het zover was, vond ik  het belangrijk om eerst een aantal jaren ervaring op te doen in een andere praktijk.”  Dat deed ze in een tandartspraktijk in Vriezenveen. Mosees werkte zich er op tot ‘chef de clinique’. “Het aanspreekpunt voor het klinische gedeelte binnen de praktijk”, verduidelijkt ze. “We waren onderdeel van een groepspraktijk: een keten van samenwerkende tandartsen die onderling diensten verdelen. Twee keer per jaar vergaderden we gezamenlijk. Zo kwam in contact met Kees Smits.”

Anders werken

In Anoush Mosees vond Kees Smits een geschikte opvolger voor zijn praktijk. De naam veranderde ze in Tandartspraktijk Tubbergen. “Omdat de praktijk gevestigd is in Tubbergen koos ik voor de plaatsnaam. Tevens waren we op zoek naar een andere locatie. Mijn man Aram Bidrosyan zag dat er plek vrij was in Gezondheidscentrum de Eendracht. Dit centrum is de thuishaven van uiteenlopende disciplines in de gezondheidszorg. Een tandartspraktijk is daar een mooie aanvulling op.”

Niet alleen de naam en de plek zijn gewijzigd. Ook de manier van werken binnen de praktijk is volgens Mosees veranderd. “Wij zijn de generatie van de preventie”, informeert ze. “Dat betekent onder meer dat we kinderen informeren over bijvoorbeeld zoet-momenten en we bieden op tijd poets-les aan. Voorkomen is immers beter dan genezen.”

Trots op het team

Tijdens haar ervaringsjaren in de Vriezenveense praktijk ontwikkelde ze een affiniteit met cosmetische tandheelkunde en kindertandheelkunde. “Kinderen met angst, een gedragsstoornis of een lichamelijke of mentale beperking hebben behoefte aan een individuele, begripvolle benadering. Ik heb zes jaar ervaring in de kindertand-

heelkunde maar ik ben geen gespecialiseerde kindertandarts. Binnen onze praktijk hebben we geen specialisaties. Daarvoor werken we samen met specialisten zoals onder andere kaakchirurgen, implantologen en orthodontisten.” Naast haar werk blijft de onderneemster cursussen volgen en nieuwe uitdagingen zoeken. “De diversiteit maakt mijn vak zo leuk”, vindt ze . “En het team niet te vergeten. Bij de overname nam ik zowel het patiëntenbestand als het personeel over. In Tandartsenpraktijk Tubbergen werken bovendien nog twee tandartsen; Focko Dijkstra en Kees Smits van wie ik de praktijk overnam. Het is prettig om met elkaar te kunnen overleggen. Samen vormen we een team waar ik ontzettend trots op ben. De klik is er. We voelen ons hier thuis. Dat is prettig voor ons maar ook voor de patiënten, merken we. Want die staan natuurlijk op de eerste plek. Vandaar dat we geen lange wachttijden hebben en we houden altijd spoedplekken vrij voor mensen met acute problemen. We nemen overigens nog steeds nieuwe patiënten aan.”