Algemeen

The Old Skool Barbershop Michael viert jubileum

TUBBERGEN - Helaas kon het feestje niet doorgaan toen Michael’s Barbershop op 5 december jl. vijf jaar bestond. In plaats van gefeest werd er flink geklust in het pand. Nu de omstandigheden het weer toelaten is het tijd om de schade in te halen. The Old Skool Barbershop Michael wil op 24 juli a.s. graag met iedereen alsnog het vijfjarige jubileum vieren in het fraai opgeknapte pand in Tubbergen.

Eerste barbershop in Tubbergen

Het kon gezien worden als een vroeg Sinterklaascadeau voor de inwoners van Tubbergen e.o. toen Michael op 5 december 2015 zijn barbershop opende in het centrum. Twijfel was er destijds niet. “Ik was werkzaam bij een kapsalon in Almelo waarbij veel mensen uit de omgeving van Tubbergen al naar mij toe kwamen om zich in een unieke stijl te laten knippen of om hun baard te verzorgen” aldus Michael. “Het zijn de klanten die mij vertelden om te beginnen in Tubbergen. Vanaf het begin liep het goed en door de mond-tot-mondreclame zijn er altijd nieuwe klanten blijven komen. Inmiddels komen er klanten uit de hele regio Twente, vakantiegangers  die in de buurt op een camping zitten en mensen uit Duitsland. Wel blijft de klantenkring beperkt tot het mannelijke geslacht. “Jongens en heren vanaf twee jaar oud kunnen hier terecht. De oudste klant die hier is geweest was een meneer van 101 jaar oud. Maar een echte barbershop is alleen voor mannen, officieel mogen vrouwen er ook niet binnenkomen. Maar bij ons zijn ze van harte welkom” voegt Michael eraan toe terwijl zijn partner naast hem in de shop een slok van haar koffie drinkt.

Unieke stijlen

Wat Michael’s Barbershop onderscheid van een ‘normale’ kapper? “Ik denk met name alle unieke stijlen die mogelijk zijn. Vaak komen klanten binnen met een foto van een bepaald kapsel die ze hebben gezien. Waar veel kappers zich vaak houden aan een bepaalde stijl is hier alles mogelijk. Ook de baardverzorging is iets waar de barbershop in gespecialiseerd is, de baard wordt altijd op maat getrimd. Tot nu toe hebben alle klanten altijd tevreden het pand verlaten. Een verschil met een ‘gewone’ kapper is ook de sfeer die we hier hebben. Veel klanten komen hier al zolang dat het vrienden zijn geworden, voor hen staat de deur altijd open, alsof het hun huis is.”

Verbouwing

Zoals voor iedereen in het kappersgilde was het ook voor Michael’s Barbershop een moeilijke tijd met alle maatregelen tegen het coronavirus. Maar terwijl het kappersgereedschap opgeborgen bleef kwam het klusgereedschap tevoorschijn. De handen werden flink uit de mouwen gestoken tijdens de lockdowns en het resultaat mag er zijn. “Het hele pand is verbouwd. Naast dat het pand groter is geworden is nu nog meer de stijl van een echte barbershop naar voren gebracht. Wij zijn erg tevreden met het resultaat.”

Jubileum

Op zaterdag 24 juli om 20.30 uur kan iedereen het resultaat bewonderen tijdens het jubileumfeest in het pand aan de Grotestraat 87. De precieze invulling blijft nog een verrassing, wel kan Michael prijsgeven dat het een gezellig feest wordt waarbij een drankje en muziek niet zal ontbreken. “Klanten, niet klanten en zelfs vrouwen, iedereen is uitgenodigd” lacht Michael.