Algemeen

Theo Bramer 60 jaar lid Herenkoor Geesteren

GEESTEREN - Het had allemaal moeten gebeuren vorig jaar november bij het jaarlijkse St .Ceaciliafeest, de huldiging van Theo Bramer vanwege zijn 60-jarig koorlidmaatschap. Maar door de coronapandemie kon het feest niet doorgaan. Besloten werd destijds om het dan maar te verplaatsen naar januari of februari. Ook dat lukte niet door de tweede coronagolf en dus gingen onlangs de voorzitter van de commissie van beheer, Gerrit Olimulder, en de voorzitter van het Herenkoor, Jan Hemmer, op bezoek bij de heer Bramer om hem alsnog te huldigen en te feliciteren met zijn jubileum. 

Met inachtneming van de coronaregels werd Theo door de heer Olimulder een glazen kunstwerk aangeboden en uit handen van de voorzitter van het Herenkoor ontving hij een kaars met daarop de kerk van Geesteren afgebeeld. Ook de bijbehorende bloemen ontbraken natuurlijk niet. Theo Bramer is een zeer bekwaam en trouw koorlid. Na in de winter van 1960 de cursus gregoriaans te hebben gevolgd, trad hij toe tot het Herenkoor van Vriezenveen. Door zijn huwelijk kwam hij in 1969 naar Geesteren, waar hij ook weer lid werd van het Herenkoor.

De nu 89-jarige Bramer komt nog steeds op zijn scootmobiel naar de repetities en vieringen, al is dat door corona maar beperkt mogelijk. De parochie en het koor dankt hem voor zijn inzet voor het Herenkoor in de afgelopen zestig jaar.