Algemeen

TVC’28 grote winnaar bij wederom succesvol ALBO Toernooi

ALBERGEN – Zaterdag 14 september stond het jaarlijkse Albo Toernooi, vernoemd naar de deurenspecialist uit Albergen, weer op het programma op de velden van RKSV De Tukkers. Traditiegetrouw vindt het toernooi plaats in het weekend voorafgaand aan de competitiestart. Alle JO8, JO9, JO10 én JO11-teams van de gemeente Tubbergen vinden dan hun weg naar Sportpark ’t Loarkamp in Albergen. TVC’28 mag zich, met in totaal vier keer een zege in de poule, de grote winnaar van de dag noemen. Maar gezien de vele lachende gezichten en de strakke organisatie trok ook tijdens de 28e editie iedereen weer tevreden huiswaarts.

Waar de pupillen van onder JO8 en JO9 ’s morgens in actie kwamen, was het na de middag de beurt aan de oudere generatie. Nieuwe teams moeten worden ingespeeld, tactische besprekingen worden gehouden en iedereen wordt op scherp gezet voor dat ene doel: dé grootste beker. Mooie doelpunten en veel strijd wordt geleverd door de jongens waar het fanatisme vanaf spat. Mede door het schitterende weer en de vele enthousiaste ouders aan de kant. Uit handen van voorzitter René Hoek werd omstreeks 12.30 uur en 17.00 uur het eremetaal uitgereikt. Hij bedankte eveneens sponsor Albo Deuren, de diverse commissies en de vele vrijwilligers uit Albergen en omstreken voor hun tomeloze inzet.

Ook STEVO sterk

Veel inzet bij de jongens en meisjes, maar ook een enkele traan als het even niet meezit. TVC’28 JO11-1 kroonde zich tot winnaar in de zwaarste poule bij de JO11 pupillen en ook TVC’28 JO11-2 was in hun poule de sterkste. In de onder de 10 poules was STEVO oppermachtig. STEVO JO10-1 en STEVO JO10-2 wonnen beiden ongeslagen hun poules. Bij de JO8 en JO9 was er onder meer poulewinst voor VCF JO8-1, VMC JO8-1, MVV’29 JO9-1G en De Tukkers JO9-3.

Tournify

Al met al een toernooi om trots op te zijn en die mening werd gedeeld door de organisatie: “Een prima voorbereiding en dat zie je terug gedurende de dag. Ook de gebruikte app Tournify werd als zeer prettig ervaren. Alle standen, uitslagen en schema’s waren op de telefoon live te volgen. Mede hierdoor is alles volgens plan verlopen en als de kinderen dan ook nog plezier hebben is het plaatje rond. Fanatisme wordt afgewisseld met plezier en daar doen we het allemaal voor”, aldus Bart de Bruijne. Namens De Tukkers hopen we dan ook dat het toernooi nog jaren voortduurt, want wie van u heeft er niet aan meegedaan? Juist. Tot volgend jaar. Benieuwd naar alle eindstanden en uitslagen? Bekijk deze op: tournify.nl/live/albo2019