Algemeen

Veldhoeve Kip trotse winnaar van Innofood Award 2019

ALBERGEN – De onderneming van Marc en Annet ten Velde, Veldhoeve Kip in Albergen, is afgelopen donderdag uitgeroepen tot winnaar van de Innofood Award 2019. Met de twee andere genomineerden; Grolsch en Zwanenberg Food Group, verkeerde Veldhoeve Kip in uitstekend gezelschap. De drie vooruitstrevende bedrijven hadden een krachtige pitch. Hierin legden zij uit waarom juist zij in aanmerking moesten komen voor de Innofood Award 2019.

De Innofood Award is een waardering voor een bedrijf, organisatie of persoon voor de bijzondere performance binnen het jaarthema van Innofood. Dit jaar was dat ‘The taste of change’. Diverse bedrijven, projecten en ideeën werden voorgedragen om in aanmerking te komen voor de award. De jury beoordeelde de aanmeldingen waarbij onder andere werd gekeken naar een aantoonbare en blijvende impact op de markt. 

Gezondste en lekkerste kip

De trotse winnaar van de Innofood Award 2019 werd Veldhoeve Kip uit Albergen. Het bedrijf staat garant voor de allergezondste en lekkerste kip. De duurzame Veldhoeve kip is antibiotica-vrij en groot geworden met gezond en natuurlijk voer. De kippen groeien rustig op en krijgen geen groeibevorderaars. Bovendien hebben ze alle ruimte om te scharrelen. “En dat proef je! Niet voor niets werd Veldhoeve Kip al eerder uitgeroepen als Smaakmaker 2018, voor het lekkerste streekproduct van de provincie Overijssel. En nu mag de onderneming zich tevens de trotse winnaar van de Innofood Award 2019 noemen”, aldus voorzitter Innofood Wouter Jansen van Velsen die de award uitreikte aan Marc en Annet ten Velde. In 2015 besloot het ondernemende echtpaar de bedrijfsvoering volledig om te gooien. Van een traditioneel pluimveebedrijf transformeerden zij naar het meest duurzame en innovatieve kippenbedrijf van Nederland.