Algemeen

Wenskaarten uit de Wereldwinkel in Albergen

ALBERGEN - De Wereldwinkel is een progressieve, commerciële, ideële instelling, die zich inzet voor de handel en producten uit ontwikkelingslanden. Ook kun je hier artikelen vinden, die bijvoorbeeld gemaakt zijn door mensen met een beperking. De eerste winkel begon in 1971 in de stadskern van Antwerpen. In Albergen is sinds acht jaar een Wereldwinkel, die gevestigd is in het Cultuurhoes aan de Hobergenstraat. In Op en rond de Essen is regelmatig aandacht voor de producten die in deze winkel, welke wordt gerund door vrijwilligers, te koop zijn. Vrijwilligster Francien Tulk brengt dit keer de wenskaarten van Floris onder de aandacht.

Snuffelend in de Wereldwinkel vond Francien een hele hoop kaarten van het merk Floris: een Nederlands merk, dat gewoon vrijwel alles helemaal eigenwijs blij doet. Als je de wat verouderde website van floris.nl erbij pakt, zou je het misschien niet zeggen, maar Floris doet zo ongeveer alles goed: gerecycled papier en inkt op basis van plantaardige oliën, verpakt door mensen met een beperking en 10% van de winst naar een goed doel.
Het merk Floris is verre van nieuw. Het bedrijf werd in 1977 als Floris Kringloop Schrijfwaren opgericht door Jan Floris.
Floris Recycled Stationery B.V. streeft naar een (inter)nationaal vooraanstaande rol in het ontwikkelen, produceren en verkopen van allerlei papierproducten op basis van de hoogst mogelijke graad van duurzaamheid. Waarbij aandacht, welzijn en ontwikkeling van de medemens leidend zijn.
De Wereldwinkel is erg blij met de ontdekking van de mooie, eigenwijze of soms blije wenskaarten van Floris, die zonder moeite in Albergen te koop zijn. Geen wonder, dat vrijwilligster Francien Tulk zo enthousiast is. 
De kaarten voelen prettig stroef aan. Sjiek. En dat voor een heel klein prijsje. Ze kosten € 1,75 per kaart en men steunt er een goed doel mee.
Kom gerust een kijkje nemen in de Wereldwinkel aan de Hobergenstraat.
In de maand januari is er uitfairkoop. Heel veel artikelen zijn afgeprijsd tot 40% korting. Op alle kerstartikelen is maar liefst 50% korting. De winkel is geopend van woensdag tot en met zaterdag van 9.30 tot 12.30 uur.