Algemeen

Wie wint de Gouden Mondkap?

TUBBERGEN – Sinds maart van dit jaar beheerst Covid-19 het leven van iedereen. De coronamaatregelen leggen beperkingen en aanpassingen op en zijn na de laatste persconferentie zelfs weer aangescherpt. Om er toch een ludieke, positieve draai aan te geven bedacht het college van de gemeente Tubbergen de Hippe Kappen Wedstrijd. Inwoners van de gemeente Tubbergen kunnen tot 1 november een foto van zichzelf of iemand anders met een mondkapje insturen. De beste inzending wordt beloond met een Gouden Mondkap en een oorkonde.

Het idee voor de wedstrijd ontstond tijdens een bijeenkomst van het college. “We zochten een onderwerp voor de gemeentelijk column en kwamen uit op de mondkap”,  licht Erna Ekkelkamp, woordvoerder namens het college van de gemeente Tubbergen, uit. “Bij wijze van grap werd het idee geopperd om een wedstrijd te houden. Dit werd zo enthousiast ontvangen dat we de daad bij het woord voegden.”

 

Van de nood een deugd maken

 De Hippe Kappen Wedstrijd werd opgezet via de sociale media en de gemeentelijke website. Hoewel het als geintje begon, zijn de eerste inzendingen al binnen. Ook in Dinkelland is de wedstrijd van start gegaan. “Het is al heftig genoeg wat er allemaal gebeurd rondom het coronavirus”,  zegt Ekkelkamp. “Het dragen van een mondkapje vinden sommige mensen lastig. Maar zoals het er nu naar uitziet wordt het verplicht. Dan kun je beter van de nood een deugd maken. Met de wedstrijd willen we daarin een beetje ‘luchtigheid’ brengen.”

 

Mondkap als mode item

De foto’s worden beoordeeld door een aantal modebewuste medewerkers van diverse afdelingen binnen de gemeente Tubbergen. Deze jureren de inzendingen op originaliteit, bruikbaarheid en inspiratie. “Als een mondkapje binnenkort toch op moet, waarom maken we er dan geen mode accessoire van? Dat maakt het dragen van een mondkap al een stuk leuker om te dragen. Daarom dagen we alle inwoners van de gemeente Tubbergen uit om mee te doen.”

 

Eeuwige roem

Foto’s kunnen tot 1 november 2020 worden gedeeld op de gemeentelijke Facebookpagina of per e-mail worden gestuurd naar: communicatie@noaberkracht.nl. De winnaar wordt eveneens op beide kanalen bekend gemaakt en wint een originele, handgemaakte Gouden Mondkap, een oorkonde en eeuwige roem.