Algemeen

Zilveren jubilaris VMC nog springlevend

VASSE/MANDERVEEN - Afgelopen vrijdag is ter ere van het 25-jarig jubileum van VMC de wedstrijd VMC-all stars tegen VMC-legends gespeeld. De partij werd verdiend gewonnen door de Legends. Aan de (oud)-leden was een tijd terug gevraagd om hun ultieme elftal samen te stellen voor een jubileumwedstrijd. Uit de vele opgaves zijn de twee genoemde teams geselecteerd en voorafgaand aan de wedstrijd werden de spelers voorgesteld aan het publiek.

Na het beginsignaal van arbiter Jan Mensink werd het jubileum officieel afgetrapt. Zoals het een goed sportman betaamd, was er strijd op het scherpst van de snede en werd in deze temporijke wedstrijd de ene fraaie actie snel opgevolgd door een volgende actie. De wedstrijd werd door de deelnemers en talrijke toeschouwers als bijzonder ervaren en er werd naderhand al voorgesteld om een deze wedstrijd maar jaarlijks te gaan houden.

Menig vriendschap
De zilveren jubilaris is tot op de dag van vandaag nog springlevend. Hoe anders was het 25 jaar geleden toen beide voorzitters van de hoofdbesturen (Joop Hollink van SV Vasse en Leo Filart van VV Manderveen) de hoofden bij elkaar staken om een gezamenlijke jeugdafdeling op te zetten. Een goede vooruitziende blik zoals later zou blijken. De samenwerking tussen jongeren uit beide dorpen heeft menige vriendschappen opgeleverd. Dat zie je terug in het gezellig samenzijn op de feestavond waarin vele verhalen uit de VMC-jeugd werden opgerakeld door de aanwezige (oud) trainers, leiders en spelers. 

Naar Heracles 
Voor de huidige VMC-jeugd was er afgelopen zaterdag een dag georganiseerd bij Heracles in Almelo. De jeugd kon zich vermaken tijdens een trainingspartij op het hoofdveld. Vooral voor de allerkleinste voetballertjes is dit een gigantische belevenis. Ook streed de jeugd in het digitale FIFA19 toernooi op de E-box spelcomputer. Het programma werd afgesloten met een buffet in de businesslounge. Deze geslaagde dag werd mede mogelijk gemaakt door de sponsoren, waarvoor VMC hen zeer erkentelijk zijn.

Lintje voor Martin Hemmer
Tijdens de feestavond op vrijdag 12 juli werd door de voorzitters Werner Sauer (VMC), Gert Huzink (VV Manderveen) en Bjorn Egberts (SV Vasse) aandacht gegeven aan het ontstaan, de samenwerking en de vele vrijwilligers die het mogelijk maken dat VMC staat waar het nu staat. Gert presenteerde namens de beide hoofdbesturen volledig nieuwe coachjassen voor alle VMC-trainers en -leiders en deze mooie jassen worden geschonken aan de VMC. Maar vooral werd er stilgestaan bij één vrijwilliger in het bijzonder. Er is één bestuurslid die vanaf het begin bij VMC betrokken is: namelijk Martin Hemmer. Hij is door het bestuur van SV Vasse voorgedragen als erelid van SV Vasse. Als klap op de vuurpijl werd Martin Hemmer door burgemeester Haverkamp benoemd tot Ridder in de orde van Oranje Nassau vanwege zijn inzet en betrokkenheid. Martin wordt geroemd voor alles wat hij voor Sv Vasse en VMC heeft gedaan en nog steeds met volle overgave doet. VMC kan terugkijken op 25 jaar samenwerking met vooral vele hoogtepunten en ziet de toekomst met veel vertrouwen tegemoet!