Algemeen

Zilveren jubileum Krola Langeveen met een RVS-randje

LANGEVEEN – Het vakman- en ondernemerschap kun je aan Gerrit en Remco Kroeze wel toevertrouwen. Op zaterdag 29 juni vierden vader en zoon samen met familie, collega’s en vele genodigden het vijfentwintigjarig bestaan van hun Krola Langeveen. Wat begon als eenmanszaak met laswerkzaamheden in een schuur is uitgegroeid tot een veelzijdige onderneming met een bedrijfsoppervlak van vijftienhonderd vierkante meter.

Het jubileumfeest van het bedrijf begon zaterdagochtend met een open dag. Belangstellenden verbaasden zich over het moderne en nieuwe uitgebreide machinepark. Lassen, knippen, kanten, lasergraveren, buizen walsen, ponsen, slijpen en platen walsen. Het zijn de specialiteiten van Krola. Van RVS leidingwerk en skid-bouw voor een biogasinstallatie tot gegraveerde bieropener en van RVS kapstok en wasbak tot spakspuitmachine. Het stond allemaal opgesteld voor het publiek. “De enorme toeloop van belangstellenden is een erkenning voor het vele werk dat we samen met het personeel hebben verzet”, laat Remco Kroeze weten. 

Doordachte ontwikkeling
In 1994 startte Gerrit Kroeze met laswerkzaamheden. Hij combineerde twee werkdagen voor zijn eigen onderneming Krola met drie werkdagen bij zijn toenmalige werkgever Philips. Gezien het groeiende aantal klanten besloot hij na vijf jaar om volledig voor zijn eigen onderneming te kiezen. Na de intrede van zoon Remco in 2004, werd besloten om een nieuwe bedrijfshal te bouwen. Achteraf gezien de juiste keuze want door het groeiende klantenbestand is onlangs de capaciteit verdriedubbeld.

Jubilaris
Lovende woorden sprak Remco op het aansluitende jubileumfeest op zaterdagavond: “De inzet van alle vrijwilligers, familie en het personeel heeft dit jubileum doen slagen.” Vervolgens vroeg hij jubilaris Mart Leus naar voren om hem een cadeau aan te bieden voor zijn 12,5-jarige inzet.

Hoogtepunt
De huldiging van de grondlegger van Krola was het hoogtepunt van de dag. “Je bent mijn collega, vader en maat. Alles wat jij ziet met je ogen kun je eigenhandig maken. Je bent een vakman die dit avontuur heeft durven aangaan. We leren elke dag van je kwaliteiten. Daarvoor zijn we je erkentelijk”, speecht Remco. “Speciaal daarom wil ik je graag een reis naar een Formule 1-race en een uit een boomstam gezaagd vooraanzicht van ons bedrijf aanbieden” Eveneens uitte Remco waardering voor zijn vrouw Femke, die van onschatbare waarde is voor het bedrijf.

Donatie aan goede doel
Dat de familie Kroeze het hart op de goede plaats heeft zitten blijkt uit het feit dat de giften, een bedrag van € 3000,-  wordt overgemaakt aan SamenLoop voor Hoop gemeente Tubbergen, een 24-uurs wandelestafette die in september wordt gehouden met als goede doel KWF Kankerbestrijding. Op de maandagmorgen zijn de werkzaamheden weer opgestart bij het familiebedrijf om de klanten in de verschillende branches weer te kunnen bedienen. Op naar het volgende jubileum!