Natuur & Milieu

Excursie ‘Boerderijen en watermolens’ Dal van de Mosbeek

MANDER - Meer leren over het echte Twentse vakmanschap? Ga zaterdag 12 november mee met de excursie ‘Boerderijen en watermolens’ van Landschap Overijssel. Tijdens de excursie kom je langs Twentse boerenerven en watermolens. Onderweg leer je meer over het typische Twentse vakmanschap, de geschiedenis van de gebouwen en de streek. Je ontdekt zo echte Twentse historie! De excursie start om 14.00 uur en duurt ongeveer twee uur.

Gebinten, korbelen en pen- en gatverbindingen. Weet jij wat dit precies allemaal is? Tijdens deze excursie hoor je meer over deze typische kenmerken van Twents vakmanschap. De wandeling geeft een interessant inkijkje in hoe men vroeger bouwde. De gidsen brengen je namelijk langs prachtige Twentse boerderijen die je eens goed van dichtbij gaat bekijken. Zo zie je muren, opgetrokken uit leem of steen, met kruisverbanden, geveltekens en heideplaggen onder de dakpannen. Waarom bouwde men op deze manier en waarom werd eikenhout zoveel gebruikt? Hoe zitten ankerbalken en opleggers in elkaar? Op deze vragen en meer geven de gidsen graag tekst en uitleg. De watermolens van Frans en Bels staan ook op het programma want ook hier valt veel te ontdekken. Let op: tijdens deze excursie staan de gebouwen centraal, de wandelafstand is beperkt.

Aanmelden

Meld je van te voren aan via de website www.landschapoverijssel.nl/activiteiten. Er is plaats voor maximaal 18 personen.

Kosten

De kosten zijn € 5,00 per volwassene en € 3,00 per kind. Als je donateur bent van Landschap Overijssel (+ gezinsleden op hetzelfde adres) of van één van de andere 12 Landschappen, dan kun je op vertoon van de donateurspas gratis mee.

Ben je nog geen donateur?

Donateur worden is een prachtige manier om het werk van Landschap Overijssel te steunen. En het is belangrijk, want hoe meer mensen betrokken zijn bij het prachtige Overijsselse landschap, hoe beter zij het kunnen beschermen. Donateur worden kan al vanaf € 24,00 per jaar. Voor meer informatie www.landschapoverijssel.nl/financiele-steun/word-donateur