Natuur & Milieu

Groei & Bloei Almelo e.o. blij met belangstelling tijdens Open Tuinen Weekend

TUBBERGEN – Groei & Bloei Almelo e.o. beschouwt het Open Tuinen Weekend als een groot succes. Bij de meeste van de veertien deelnemers lag het bezoekersaantal tussen de veertig en vijftig per dag met uitschieters tot wel honderd man. Er waren erg veel leuke en enthousiaste reacties van de bezoekers te noteren. Mooi was het ook om te zien dat door de deelname van bijvoorbeeld de familie Langeveld in Geesteren een bredere doelgroep bereikt is. De dierenliefhebbers, in dit specifieke geval ganzen en watervogels, konden daar genieten van een mooie tuin en van de diverse vijvers en onderkomens van de dieren. Kortom een geslaagd evenement waarbij ook een aantal deelnemers die dit jaar voor de eerste keer meededen al gelijk aangaven volgend jaar weer van de partij te willen zijn.

De Nationale Tuinweek van Groei & Bloei, welke gehouden werd van 8 tot en met 16 juni, had het Open Tuinen Weekend als afsluiter. Het thema van de Nationale Tuinweek was dit keer ‘de levende tuin’. Gelukkig is er de laatste jaren steeds meer aandacht voor biodiversiteit en veranderen de ideeën over aanleg, onderhoud en vormgeving van tuinen.

 

Ieder een eigen sfeer en vormgeving

Groei & Bloei Almelo e.o. had veertien deelnemende tuinen met ieder een eigen sfeer en vormgeving; van een kleinere stadstuin tot volkstuincomplex en van hobbykwekerij tot tuinen in het buitengebied. Tuinen waar uitgegaan is van een duidelijk plan en de strakke lijnen de hoofdrol spelen tot tuinen waar de natuur en niet te vergeten dieren een belangrijke rol spelen. Wat deze veertien tuinen en hun eigenaren delen is passie en plezier. Plezier in het aanleggen en onderhouden van de tuin maar zeker ook het delen van hun hobby met andere geïnteresseerden. In de gemeente Tubbergen waren de deelnemers de familie Kuik (Zoeke Brink 1 in Vasse), familie Langeveld (Geesterseveldweg 6 in Geesteren) en ’t PlantZoentje van Anja Broekhuis (Broekhuisweg 4 in Albergen).