Natuur & Milieu

Meld je aan voor de Landelijke Opschoondag

TUBBERGEN - Op zaterdag 20 maart is het Landelijke Opschoondag. Een mooie gelegenheid om jouw omgeving weer zwerfvuilvrij te maken. Doe mee en maak een opschoon-ommetje om het zwerfafval in Tubbergen op te ruimen.

Elk jaar organiseren gemeenten in Nederland de Landelijke Opschoondag. Ook Tubbergen doet al een aantal jaren mee! Help jij dit jaar ook mee? “Dat kan al wanneer je een frisse neus haalt tijdens een opschoon-ommetje”, laat wethouder Ursula Bekhuis weten. “Vraag je familie, vrienden en buren hetzelfde te doen. Zo zorgen we voor zwerfvuilvrije straten waar je lentekriebels van krijgt. En doen we, op gepaste afstand, toch nog iets samen.”

Meld je aan en ontvang een handige opruimset

Wil je meehelpen om jouw buurt een stukje schoner te maken? Meld je dan vóór 10 maart aan door een mail te sturen naar afval@noaberkracht.nl. Vermeld bij aanmelding jouw naam, adresgegevens en of je alleen, met je eigen huishouden of met z’n tweeën op pad gaat (in verband met het aantal opruimsets). Een week van tevoren liggen er in het gemeentehuis hesjes, prikkers, vuilniszakken en handschoenen klaar. Het materiaal en zwerfvuil wordt na afloop van de actie weer bij jou opgehaald.

Veiligheid

Vanwege corona is er geen gezamenlijk start- of eindpunt. Iedereen gaat alleen, met eigen huishouden of samen met een bekende op pad. En ook tijdens Landelijke Opschoondag staat ieders gezondheid natuurlijk voorop. Daarom vraagt men iedereen zich te houden aan de coronapreventiemaatregelen tijdens de opruimactie: www.nederlandschoon.nl/ preventiemaatregelen-corona.