Natuur & Milieu

Stichting Hoopheggen plant heggen in Twente
13 November Plantdag Albergen

ALBERGEN - Stichting Hoopheggen plant heggen in Twente om het Twentse landschap te herstellen en de biodiversiteit een opkikker te geven. De stiching plant zoveel mogelijk heggen met zoveel mogelijk mensen. Heggen planten kan iedereen, dus iedereen kan aansluiten en iedereen is welkom.

Dit seizoen zijn de ‘plantdagen’ op 13 november in Albergen, 10 december in Hellendoorn, 8 januari in Bornerbroek, 15 januari in Haaksbergen en 22 januari in Haaksbergen.

Een plantdag is een feestje, want de deelnemers planten altijd met een groep positieve mensen, op de mooiste Twentse plekken met goede catering. Na een plantdag kijk je achterom en weet je dat je een bijdrage aan een betere biodiversiteit hebt geleverd en het Twentse landschap weer een stukje hebt hersteld. Zoveel voldoening en een frisse neus. Een plantdag duurt doorgaans van 9.30 tot 13.00 uur. 

Opgeven kan op jijbent@hoopheggen.nl. Kinderen zijn ook welkom. Meer informatie is te vinden op de website https://hoopheggen.nl/acties/.

Stichting Hoopheggen

Stichting Hoopheggen is een Overijsselse stichting die al sinds 2018 bestaat en jaarlijks zo'n 10 kilometer heg plant. Het is een vrijwilligersorganisatie die geleid wordt door groen-professionals die de urgentie voelden om te doen. Dit in plaats van te blijven hangen in een gevoel van onvermogen ten aanzien van de overweldigende uitdagingen op het vlak van biodiversiteit en klimaatverandering. De stichting is hoopvol en actiegericht, waardoor je met de hele kleine inzet van een heleboel mensen iets groots kunt bereiken.

De stichting heeft voor hun initiatieven in Twente planters nodig. Maar ook zouden ze graag nog veel meer heggen planten in Twente.