Sport & Vrije tijd

Albergen opnieuw op de kaart met NK autocross

ALBERGEN – Al jaren houdt de Albergse Cross Club een RAMO-wedstrijd. Dit jaar wordt in Albergen echter ook voor de tweede keer een ronde van de Nederlandse Kampioenschappen autocross verreden en wel op 14 september. Het NK autocross wordt gedurende het hele jaar door de KNAF (Koninklijke Nederlandse Autosport Federatie) verdeeld over zes wedstrijden in diverse regio’s: zuid-, oost-, en noord Nederland. 

De club is blij en trots dat ze het landelijke kampioenschap naar Albergen hebben weten te halen. Hiervoor moet al in juli/augustus een aanvraag worden ingediend. Vervolgens wordt in oktober de definitieve kalender bekend gemaakt.

 

Aan de slag

Vanaf het moment dat de toekenning een feit was, is de organisatie enorm druk geweest. De vergunningen werden aangevraagd, veiligheidsplannen gemaakt en tal van andere zaken die erbij komen kijken zijn geregeld. Nadat de vergunningen binnen waren, ging de club aan de slag om vrijwilligers te benaderen en sponsoren te zoeken voor onder andere het programmaboekje. Veel ondernemers wilden het evenement steunen. Overleg met de grondeigenaren is eveneens onderdeel van de voorbereiding. Zonder medewerking van de eigenaren kan de Albergse Cross Club niets beginnen. In totaal wordt 21 hectare grond in gebruik genomen voor de baan, het rennerskwartier en de parkeerplaats.

 

Informatie

De dag zelf komt steeds dichterbij en de organisatie wil belangstellenden graag op de hoogte houden. Kort voor aanvang van het evenement deelt de club de laatste informatie via Op en rond de Essen. Tevens is op de website www.albergsecrossclub.nl en de Facebookpagina Autocross Albergen meer informatie te vinden. Op Facebook worden ook like-winacties gehouden.