Sport & Vrije tijd

Badmintontopper Sebastiaan Li geeft demonstratie

TUBBERGEN – Tijdens de gemeentelijke schoolkampioenschappen badminton, die zaterdag 18 mei worden gehouden, kunnen deelnemers en publiek een bijzondere demonstratie verwachten. Niemand minder dan meervoudig Nederlands kampioen Sebastiaan Li geeft hiervoor acte de preséance in Sportcentrum de Vlaskoel. Tussen 10.30 en 11.30 uur legt hij uit hoe badminton gespeeld moet worden. 

Sebastiaan is op zijn jonge leeftijd van negentien jaar een bekende in de badmintonsport. Hij speelt in de Nederlandse eredivisie en is op verschillende leeftijden Nederlands kampioen geworden. 
 
Trainen bij BC Sjuttol
Naast zijn eigen trainingen en wedstrijden heeft Li tijd vrij kunnen maken om zelf training te geven. Dit doet hij op de maandagavonden tussen 19.00 en 21.00 uur bij BC Sjuttol. Dit seizoen geeft hij alleen de juniorentraining. Vanaf komend seizoen gaat hij naast de junioren ook de senioren trainen. Iedereen die geïnteresseerd is een leuke sport met een topspeler als trainer, kan zaterdag naar Sportcentrum de Vlaskoel in Tubbergen komen. Wanneer dit niet uitkomt kan op een maandag vanaf 19.00 uur worden meegetraind.