Sport & Vrije tijd

Combinatie Bernds uit Manderveen Generaal Kampioen van de Grensvliegers

MANDERVEEN - Het seizoen 2022 zit er inmiddels op. De uitbraak van de vogelgriep in Vriezenveen heeft voor de laatste vlucht roet in het eten gegooid. Vervelend dat het gebeurt, maar gelukkig was het niet midden in het seizoen zoals dat op vele plaatsen in Nederland het geval is geweest. Een probleem met veel impact voor de duivenliefhebbers, dat terwijl er bekend is dat de postduiven de vogelgriep niet kunnen overbrengen op andere vogels. Europese wetgeving staat niet toe dat er een uitzondering wordt gemaakt voor de postduiven.Hopelijk kan er in de komende wintertijd verandering in komen. Nu over naar de laatste wedvluchten van dit jaar en de eindrangschikking.

Beek en Donk

Op zaterdag 20 augustus om 10.50 uur zijn de 317 duiven met west zuid westen wind gelost in Beek en Donk. De eerste duiven haalden deze vlucht een snelheid van ongeveer 80 kilometer per uur. De eerste vier plaatsen en de 8e plek waren voor de Combinatie Bernds.

Marcel Oude Booyink bezette de vijfde plaats en M. Winkels en zonen waren goed voor de zesde en negende plaats. Zeven was Peter Klokkers en Theo Bosch besluit de top tien.

Potduif ging naar Theo Bosch. De sponsoren van deze vlucht waren Jan Niemijer, smederij te Langeveen en Peeters Infrastructuur uit Ootmarsum. De winnaars van de sponsorprijzen waren Combinatie Bernds, Peter Klokkers en Hennie Kuipers.

Weert

Om vijf voor half twaalf werd het startsein gegeven voor het konvooi duiven van Afdeling 9, waaronder 310 duiven van de Grensvliegers. Plaatselijke bewolking maakten dat het niet eerder mogelijk was om de duiven te lossen. Het is met name voor de jonge duiven die voor het eerste op de natour gespeeld werden een pittige vlucht. De eerste plaats was voor  Marcel Oude Booyink met een snelheid van ruim 66 kilometer per uur. Peter Klokkers zette een prachtig serie neer met de plaatsen 2, 3, 6, 7, 8 en 10. Voor het eerst sinds vele weken deze keer geen top 3 notering voor de Combinatie Bernds het werd de 4e. De vijfde plaats was voor Hennie Kuipers en de 9e voor M. Winkels en Zonen.

De potduif was voor Hennie Kuipers. Sponsoren waren HOH Houthandel uit Langeveen en Zalencentrum Spalink uit Geesteren. De prijzen waren voor Marcel Oude Booyink, Peter Klokkers en de Combinatie Bernds.

Bierges

De leden van de Grensvliegers hadden 185 duiven ingezet voor deze vlucht vanuit België.

Bij oosten wind werden de duiven om tien voor negen gelost. Oosten wind is vaak niet gemakkelijk voor jonge duiven, gelukkig ging het deze keer prima. De Combinatie  Bernds was goed voor een hele mooie uitslag met de plaatsen, 1, 3, 4, 5 en 6. Marcel Oude Booyink die de smaak te pakken heeft van mooie prestaties op de natour was goed voor de plaatsen 2 en 7. Hennie Kuipers werd 8e en Peter Klokkers 9 en 10e.

De potduif was voor Marcel Oude Booyink. De sponsoren van deze vlucht waren Bouwgroep Huiskes BV uit Tubbergen en Tifa Huiskes BV eveneens uit Tubbergen.

De winnaars van de sponsorprijzen was Combinatie Bernds, Marinus Winkels en Zonen en Betsie Bernds. 

Quievrain

Door de weersomstandigheden konden de duiven pas om kwart voor een gelost worden in het Belgische Quievrain. Het waren er 123 van de Grensvliegers. Zoals al aangegeven bij de inleiding werd het door de vogelgriep de laatste vlucht van het jaar. Een late lossing maar door de zuidwesten wind werd het een prima vlucht.

Combinatie Bernds sloot deze vlucht af als winnaar, iets waar ze in het afgelopen jaar patent op leken te hebben. Chapeau, want ere wie ere toekomt, investeren in tijd en kwaliteit levert mooie resultaten op. En uiteraard het oog van de meester want alleen tijd en kwaliteit doet geen recht aan de mooie prestaties. Marcel Oude Booyink sluit het seizoen af met opnieuw een eervolle 2e plaats. Top! Een super uitslag van deze vlucht was voor M. Winkels en Zonen met de plaatsen 3 tot en met 7. Hennie Kuipers sluit het seizoen af met plek 9 en de hekkensluiter van de top 10 van deze laatste vlucht was Betsie Bernds. De potduif was voor de Combinatie Bernds. De sponsoren van deze laatste vlucht waren Plus Wallerbosch uit Geesteren, Schroder Carwash uit Tubbergen, Bouwmetaal uit Tubbergen en Hartger Duivenvoer en dierbenodigdheden. De sponsorprijzen waren voor de Combinatie Bernds, Marcel Oude Booyink en M. Winkels en Zonen.

Generaal Kampioen de Combinatie Bernds

Een bijzonder sterk spelende Combinatie Bernds, bestaande uit vader Marc en de twee zonen Sem en Luc wisten hun generaal titel van 2021 te prolongeren. Bijzonder knap want kampioen worden is één maar kampioen blijven is vaak veel moeilijker, en dat is ze opnieuw gelukt. Van harte gefeliciteerd daarmee namens alle Grensvliegers. Om dit kampioenschap te vieren waren alle leden uitgenodigd om onder het genot van hapjes en drankjes het seizoen op een gezellige manier af te sluiten. Het is een gezellige avond geworden in Manderveen, dank hiervoor familie Bernds!!

De top vijf van de Grensvliegers van het seizoen 2022 is als volgt: 1e Combinatie Bernds, 2e Peter Klokkers, 3e Marinus Winkels en Zonen, 4e Betsie Bernds en 5e Marcel Oude Booyink.De leden  van de Grensvliegers wil alle sponsoren graag bijzonder hartelijk danken voor hun steun aan deze mooie vereniging, nogmaals dank sponsoren!