Sport & Vrije tijd

Concours Het Twentse Ros koud maar goed verlopen

GEESTEREN - Vrijdagmiddag 12 april om precies 12.00 uur begon het concours van het Twentse Ros op het terrein van CSI Geesteren met de paarden. Blijkbaar wordt er graag gereden bij Het Twentse Ros want ondanks de kou verschenen nagenoeg alle ruiters aan de start. Zij kwamen uit heel Nederland, van Eindhoven tot Gorredijk. 

Op zaterdag werden er wedstrijden voor paarden en pony’s verreden, bij de pony’s onder meer de KNHS Hartog Lucerne Trophy. Deze werd fantastisch gejureerd door Alice Naber-Lozeman. De duidelijke winnaar was Yvonne van Dis met haar pony Emilinda. Zondag werd de wedstrijd vervolgd met paarden- en ponycombinaties. Op beide dagen verschenen zo’n 1150 paarden en 240 pony’s aan de start. Bovendien deden nog zestig kinderen mee aan de bixiewedstrijden die dit jaar voor het eerst  met veel succes werden georganiseerd door SOSO bixie events.

Sportieve wedstrijd
Op zondag kwam de zon gelukkig tevoorschijn en waren er veel bezoekers die de vele standhouders en het kinderdorp bezochten. Uiteraard werd ook genoten van de show van Jesse Drent en de Grote Prijs. Bij het ter perse gaan van dit artikel werd er nog volop gestreden om de Grote Prijs waardoor de uitslag nog onbekend was. Het Twentse Ros bedankt alle sponsoren, standhouders en medewerkers voor het slagen van het concours. Ondanks de weersomstandigheden was het een fantastische en sportieve wedstrijd. De foto’s zijn gemaakt door Kiek4fun.