Sport & Vrije tijd

Dans- en Showorkest brengt liedje uit ter gelegenheid van bijzonder jubileum
De Helena’s 55 jaar

FLERINGEN / LANGEVEEN / BRUINEHAAR - Op tweede kerstdag 2022 was het precies 55 jaar geleden dat De Helena's zijn begonnen als band. En ter ere daarvan is een liedje opgenomen in de Studio van Hans Aalbers, en uitgebracht op tweede kerstdag. De opnameleiding was in handen van Arjan Venemann. In deze studio hebben onder andere André Hazes sr., Gerard Joling, Mart Hoogkamer en vele anderen hun grootste hits opgenomen. De band is gevestigd in Ootmarsum en de bandleden komen uit Ootmarsum, Fleringen, Lattrop, Langeveen en Bruinehaar.

Originele bezetting

Op dit moment spelen nog twee leden vanaf het begin in de band t.w. toetsenist Benny Lenferink en gitarist Frans Schulten. Een dieptepunt in het bestaan van de band was dat in 2020 drummer Frans Heerink is overleden na een kort ziekbed. Hij was opdat moment 53 jaar lid van De Helena's, en tijdens zijn ziekte heeft hij de andere bandleden verteld dat ze beslist moesten doorgaan met de band. En hoewel iedereen het moeilijk vond is zijn wens ingewilligd en is er een nieuwe drumster aangetrokken. In 2021 gaf saxofonist Roland Urban aan dat hij na precies 50 jaar wilde stoppen vanwege ernstige fysieke klachten. Ook dit was uiteraard een tegenslag maar ze konden, zijn beslissing, accepteren.

Huidige bezetting

Sinds 2017 is Jorien Snijders - Altena de zangeres van de band, en iedereen is blij met haar in hun midden. Ze heeft een goede stem en zorgt ervoor dat de gemiddelde leeftijd van de band drastisch naar beneden is bijgesteld. Ook van luisteraars krijgt ze goede kritieken. Verder bestaat de band uit Drumster Betsie Kienhuis en Bassist Bennie Loman.

De Helena’s

De Naam van De Helena's is bedacht door de mannen die het idee hebben opgevat om een band te beginnen. Uit de achternamen van de mannen is de naam van de band ontstaan, HE van Heerink, LEN van Lenferink en de A van van der Aa. Nadat de naam was bedacht werd er een zangeres (Truus Braakhuis) en gitarist (Frans Schulten) bij gezocht. Prettige bijkomstigheid was dat de S van Schulten mooi bij de naam paste. In 1971 heeft Frans van der Aa de band verlaten gevolgd door Truus Braakhuis in 1973, deze laatste is in 2009 overleden.

Muziekreizen Oostenrijk

De band heeft in 2004, 2008 en 2017 een zeer geslaagde reis gemaakt naar Oostenrijk met telkens honderd ’fans’, Nog steeds wordt er gevraagd wanneer de volgende reis is. Op dit moment repeteert de band wekelijks en hebben ze als doelstelling om circa vijf keer per jaar op te treden.

Samen hopen ze nog lange tijd samen hun muzikale hobby te kunnen uitvoeren. De band is bereikbaar via de mail: dehelenas@gmail.com