Sport & Vrije tijd

De Molenberg beker voor Jesse Telgenhof

REUTUM - Door de jeugd van de KV Reutum is op vrijdag 25 juni jl. geschoten om ‘De Molenberg’ beker. Deze jaarlijkse wedstrijd en afsluiting van het seizoen wordt verschoten op en bij de klootschietersbaan ‘de Haarleheide’. Door een afvalsysteem vielen twee keer vier leden af en bleven er drie over om per ronde uit te maken wie het langste schot en de meeste punten had. De eerste die afviel kreeg een punt, de tweede die afviel twee punt enz. Twee keer gingen de jeugdleden de strijd aan op straat en een keer op veld.

Per categorie beginnend met de oudste leeftijdsgroep moest men op straat tien meter en in het veld vijftien meter meer schieten dan de jongere categorie. De oudste leden van categorie vier moesten het spits afbijten. Hierna categorie drie en als laatste categorie twee. 

De eerste ronde op staat werd gewonnen door Dylana Bijen met elf punten gevolgd door Hidde Groothuis met tien punten en Tijn Droste met negen punten. De tweede ronde op straat werd gewonnen door Lars Hesselink met elf punten gevolgd door Jesse Telgenhof met tien punten en Douwe Telgenhof met negen punten. De derde ronde werd op de Veldbaan verschoten met vijftien meter verschil per categorie.

Wie neemt De Molenberg beker dit jaar mee naar huis

Omdat er verschillende winnaars per ronde op straat waren konden nog meerdere jeugdleden deze beker winnen.Na de tweede keer vier afvallers bleven er drie schutters over om de winnaar van deze ronde te worden. Hier waren twee schutters bij die beiden hoog gescoord hadden met de twee straat ronden. 

De drie schutters in de finale waren Lotte Telgenhof, Jesse Telgenhof en Dylan Bijen. Jesse uit categorie drie moest als eerste en had een zeer goed schot. Lotte uit categorie drie moest hierna en had ook een goed schot maar niet helemaal recht op de baan. Als laatste mocht Dylana uit categorie twee en die had ook een heel goed schot en mooi recht op de wijzers aan.  De uitslag van de veldronde was als volgt: eerste Jesse Telgenhof, elf punten; tweede Dylana Bijen, 10 Punten en derde Lotte Telgenhof met negen punten. 

Prijsuitreiking

Nu moest de stand worden opgemaakt en voor de prijsuitreiking gingen de leden en begeleiders naar cafe/restaurant De Molenberg.

De jeugdleden kregen hier als afsluiting van het seizoen een patatje met iets erbij en konden even spelen in de speeltuin.

Ondertussen waren de punten geteld en werden de prijzen uitgereikt.

Bij de meisjes was de derde plaats voor Mette Maatman. Tweede werd Lotte Telgenhof en eerste Dylana Bijen.

Bij de jongens was de derde plaats voor Luuk Hesselink. Tweede werd Douwe Telgenhof en eerste Jesse Telgenhof. Voor De Molenberg beker ging het tussen Dylana en Jesse. Met een verschil van twee punten heeft Jesse Telgenhof De Molenberg beker gewonnen.

Het was een geslaagde wedstrijd waar de jeugdleden allen zeer goed hebben geschoten.