Sport & Vrije tijd

De Tukkers bouwt eigen monument vol symboliek

ALBERGEN - Op dit moment wordt bij RKSV De Tukkers hard gewerkt aan de bouw van een eigen monument op sportpark ’t Loarkamp. Hiervoor zijn vrijwilligers direct na het voetbalseizoen begonnen met het verwijderen van de drie sponsorballen die ter ere van het 75-jarig bestaan in 2007 bij de entree van het complex een plaats hadden gekregen. Op de plek tussen de bestuurskamer en het hoofdveld komt nu een mooi, nieuw bouwwerk met bijbehorende symboliek. Dit monument geeft de pijlers weer waar de Albergse hand- en voetbalvereniging op rust. Deze pijlers zijn diep verankert in een stevig en robuust fundament.   

Iedere rvs-pijler geeft een groep weer die voor De Tukkers van onschatbare waarde is. Een pijler voor alle leden, een voor de vele vrijwilligers, een voor de trouwe sponsoren, een voor de leden van verdienste en een pijler voor de ereleden. Iedere pijler is ook voorzien van een inscriptie.

Om nooit te vergeten
Tevens is er een pijler die een centrale plek op het monument inneemt, een die ruimte geeft voor eigen gevoelens, gedachten en herinneringen. Een pijler die ervoor zorgt dat de mensen die niet meer bij ons zijn nooit zullen worden vergeten. Dat ook deze pijler en mensen altijd met De Tukkers verbonden blijven. Het monument wordt verder nog voorzien van een rvs-plaat met Tukkers-logo. Bovenop komt een robuuste rvs-afdekplaat en een plateau met inscriptie: ‘Op deze pijlers rust onze vereniging’. 

Mooie samenwerking
Het bijzondere is dat van iedere groep, iedere pijler ook mensen betrokken zijn bij de voorbereidingen en realisatie van het monument. Mooi is het om te zien dat door een zorgvuldige voorbereiding en goede samenwerking nieuwe ideeën ontstaan en daadwerkelijk gerealiseerd worden. De werkzaamheden vorderen gestaag en de verwachting is dat bij de start van het nieuwe voetbalseizoen het monument gereed is. Vanzelfsprekend wordt op toepasselijke wijze het monument officieel geopend. De Tukkers wil alle betrokkenen bij de voorbereidingen en bouw van het monument ontzettend bedanken voor hun inzet en support.