Sport & Vrije tijd

Dylan Engbers wil zijn beroep maken van scheuren op een bliksemsnelle tweewieler

TUBBERGEN - Scheuren op een bliksemsnelle tweewieler, daarvan wil de tienjarige Dylan Engbers uit Tubbergen graag zijn beroep maken. Deze jongensdroom komt met rasse schreden dichterbij, helemaal aangezien hij inmiddels is geselecteerd voor de vermaarde talentenpoule Molenaar NSF100. Dit biedt kinderen van 9 tot 13 jaar de mogelijkheid om op een laagdrempelige, professionele manier te leren motorracen. Onder begeleiding van een KNMV MT-trainer wordt er aandacht besteed aan alle facetten van de motorsport: van techniek tot voeding en van conditie tot mentale kracht.

“Dylan racet sinds 2018 op de pocketbike en sinds 2021 traint hij ook op zijn eigen Honda NSF100 schakelmotor”, vertelt zijn vader Patrick. “Als klein kind zei hij al de woorden ‘superbike’ en ‘dat ga ik later doen’. In de herfstvakantie van 2018 mocht hij kiezen wat hij wou: naar een pretpark, zwembad of iets anders. Toen kwam hij zelf op het idee om motor te rijden en heb ik hem ingeschreven voor een opstap dag bij RACE-KIDS. Daar viel hij gelijk op als talent, kreeg de smaak helemaal te pakken en is sindsdien niet meer te stoppen.

In 2022 zal Dylan gedurende zestien wedstrijden strijden om het NK van jeugdteam Molenaar, dat ook bijvoorbeeld meervoudig kampioen Bo Bendsneyder voortbracht.