Sport & Vrije tijd

Eerste editie Wandelen voor Hindernissen een groot succes

GEESTEREN - De eerste editie van Wandelen voor Hindernissen werd afgelopen zondag gehouden. Een wandelevenement voor het goede doel. Met ruim 140 deelnemers en een opbrengst van € 1100,- was de eerste editie een groot succes! Vanaf 12.00 uur barstte de gezelligheid los op het zonnige startterrein bij Fyon Geesteren aan de Lutkeberg 24. Hier konden de deelnemers genieten van een kop koffie met versnaperingen, aangeboden door de sponsoren. De kinderen vermaakten zich uitstekend op het springkussen en met andere spelletjes. 

Vanaf het startterrein kon iedereen op eigen gelegenheid met een routebeschrijving op pad voor een wandeling van 3 of 6,5 kilometer door de Geesterse natuur. “We lopen best veel in Geesteren, maar toch liepen we nu een route die we nog niet kenden. En wederom blijkt weer; wat is Geesteren mooi!”, aldus een deelnemer.  

Met enthousiasme begroet
Het grootste deel van de deelnemers ging voor de 6,5 kilometer. Onderweg werden de diverse stops bij Bakkerij de Kraai, Erve Dierink en de stop vlakbij Smederij Kamphuis met enthousiasme begroet. Bij de finish werden alle deelnemers ontvangen met een goodiebag, een gladiool en nog een lekker verkoelend drankje. 

Kinderen met een beperking
Het evenement werd georganiseerd met als doel om geld in te zamelen voor kinderen met een beperking die bij Fyon Geesteren onder behandeling zijn. Fyon wil hen op Vaderdag, zondag 16 juni, een dag aanbieden om nooit te vergeten. Samen met hun gezin worden zij binnenkort persoonlijk uitgenodigd om naar CSI Geesteren te komen, waar een leuk programma voor ze opgezet wordt in samenwerking met SoSo Bixie events. 

Erg dankbaar
Organisator Justin Beernink van Fyon Geesteren: “We hebben enorm genoten van het enthousiasme van alle deelnemers tijdens deze eerste editie van Wandelen voor Hindernissen. Het was een grandioos succes! Met de opbrengst kunnen we ook op zondag 16 juni weer een fantastische middag neerzetten. Naast de € 5,- inschrijfgeld werden tevens veel vrijwillige donaties gedaan. We hebben daarom in totaal € 1100,- kunnen ophalen. We zijn alle deelnemers van vandaag daar erg dankbaar voor!” 

De sponsoren
Deze eerste editie van Wandelen voor Hindernissen werd georganiseerd door Fyon Geesteren en mede mogelijk gemaakt door de andere sponsoren: Bakkerij de Bökke, Bakkerij de Kraai, Café Steggink, Plus Wallerbosch, Ribhouse Texas, Slagerij Hemmer, Top-pop.nl, Tuincentrum Heerdink en Zaal Kottink.