Sport & Vrije tijd

Eerste Gravel Ride in Twente: vanuit Vasse zo de grens over

VASSE - Gravelrijden heeft snel aan populariteit gewonnen en inmiddels kan men in vrijwel het hele land liefhebbers vinden. Op weinig plekken is het echter zo afwisselend als in het grensgebied van Twente en Duitsland. Wie er de weg een beetje weet, vindt er brede grindwegen en smalle schelpenpaadjes, open landschappen en bosrijk gebied. Serieuze hoogteverschillen zelfs, met een paar mooie klimmen over onverharde wegen. Daarom wordt in dat mooie gebied op zaterdag 14 september de eerste G.R.I.T. gehouden: de Gravel Ride In Twente.

Het idee voor dit evenement komt van Jan Wullink; de man achter onder meer Duurzaamsport en de Parelloop in Vasse. Voor de G.R.I.T. werkt hij samen met Harald Derks uit Denekamp en Wilfred Vogd uit Zwolle. Samen hebben ze er hard aan gewerkt om voor de deelnemers een mooie fietsdag en beleving te creëren.

Beleving en begrip
Beleving van de prachtige omgeving tijdens het fietsen, en ook voor en na de rit. Want een gravelride is ook een sociale rit, waar deelnemers en organisatie rekening houden met elkaar, de natuur en de andere mensen op de route. Nog voor de start staat er al koffie en Twentse krentenwegge klaar, onderweg is er onder meer sportvoeding van Bye Nutrition en na afloop komt het bier op tafel en gaat de barbecue aan.

Inschrijven
Een volle dag genieten kan het worden en dat mede dankzij de ondersteuning van een aantal partners. Zo wordt er goede koffie geschonken door Il Magistrale Cycling Coffee. De nieuwste gravelmodellen van fietsenmerk DeRaes worden gepresenteerd en voor een last-minute reparatie staat Wielerstudio Zwolle uit Enschede klaar om te helpen. Daar bovenop ligt er ook voor alle deelnemers nog een goody klaar van Biehler Cyling. Om een van de maximaal 250 deelnemers te zijn, kunnen belangstellenden zich inschrijven via de website: www.yourride.nl. Deelname kost  € 20,00. De inschrijving sluit op donderdag 12 september.