Sport & Vrije tijd

Festiball zorgt opnieuw voor een groot feest en volop sportieve strijd

TUBBERGEN - De vijfde editie van Festiball vond afgelopen weekend plaats. Ondanks het wisselende weer werd het Centrumplein in Tubbergen volop bezocht. Op de vrijdagavond stonden de AH Beachvolleybal Cup en Beachtennis op het programma. De winnaar van de AH Beachvolleybal Cup is Apollo 8. Het was de eerste keer dat dit team deelnam aan Festiball. Team ‘Peanske’ werd winnaar van de Beachtennis na een spannende en vooral fanatieke finale. De avond werd afgesloten met een gezellige feestavond. 

Op de zaterdag kwam duidelijk naar voren wat het evenement kenmerkt: Festiball betekend feest, maar de deelnemers zijn behept met een echte winnaarsmentaliteit. Maar liefst tachtig teams streden fanatiek voor de hoofdprijs. Echter ging het team ‘Sets on the Beach’ er met de winst vandoor. De tweede en derde plek waren voor ‘Net op tied’ en ‘Tjaptjoi’. De fanatieke dag werd afgesloten met een knallend feest. Vooral de feestavond trok vele bezoekers. 

Fris en minder fris
De laatste dag van Festiball begon met een minuut stilte voor de afgelopen week overleden Hans Boerrigter. Hij was een vaste bezoeker en vader van een van de organisatieleden. Fris en minder fris kwamen de deelnemers het terrein weer op wandelen om weer mee te doen aan het toernooi. Het grandioze weekend eindigde met ‘the grand finale’ waaronder een live DJ en een heleboel gezelligheid.