Sport & Vrije tijd

Fleringen en De Tukkers eren Eddy Kuipers in bijzonder oefenduel

FLERINGEN/ALBERGEN - Op vrijdag 2 juli stonden Fleringen en De Tukkers tegenover elkaar in een bijzonder oefenduel. Tijdens deze wedstrijd werd Eddy Kuipers geëerd, die voor beide verenigingen veel betekend heeft. Eddy werd op 29 januari op 57-jarige leeftijd getroffen door een hersenbloeding en overleed op 18 februari aan de gevolgen hiervan. Een enorme klap voor zijn geliefde dorpen Albergen en Fleringen. Bij De Tukkers speelde Eddy maar liefst 20 jaar in het eerste elftal waar hij al op 16-jarige leeftijd debuteerde. Nadat hij op 36-jarige leeftijd stopte bij het eerste elftal bekleedde hij nog diverse functies in de technische commissie. Bij VC Fleringen was Eddy jarenlang actief als trainer en leider van de teams waar ook zijn zoons in speelden, scheidsrechter en ging hij mee op jeugdkamp. Ook als FC Twente of zijn geliefde Heracles op bezoek kwam was hij altijd van de partij om mee te helpen. Eddy werd in beide dorpen geroemd om de rust die hij uitstraalde, zijn leiderschap, humor en het omkijken naar de medemens.

De wedstrijd tussen Fleringen en De Tukkers begon met een woordje van Raymond Booijink en Ben van de Weer, die beiden herinneringen ophaalden aan Eddy. Hierna werden er zwart-witte en rood-witte ballonnen de lucht in gelaten door zijn zoons.

In de 57e minuut (leeftijd Eddy) volgde er een indrukwekkende minuut applaus. Dat er op deze wedstrijd zoveel publiek afkwam bewijst hoe geliefd Eddy was in zijn dorpen Albergen en Fleringen maar ook daarbuiten. 

Een bijzondere man is van ons heengegaan. En waar twee kleine dorpen groot in kunnen zijn bewezen Fleringen en Albergen op deze bijzondere avond in juli. Het indrukwekkende eerbetoon zorgde bij menig bezoeker voor kippenvel. 

De manier waarop De Tukkers en Fleringen deze avond samen hebben vormgegeven was ronduit fantastisch te noemen. De wedstrijd eindigde in een 1-6 overwinning voor De Tukkers maar er was geen haan die daar naar kraaide. 

Nadien was het nog lang gezellig op het gerenoveerde terras van Fleringen en werden er gezamenlijk herinneringen opgehaald. We gaan hem nooit vergeten.