Sport & Vrije tijd

Geslaagde Bootcamp Run Albergen krijgt zeker een vervolg

ALBERGEN - De eerste Bootcamp Run Albergen kan als zeer geslaagd de boeken in. De organiserend FT Bootcamp Run Twente haalde onlangs op het MFA terrein  alles uit de kast om de 21 deelnemers een pittig maar vooral gezellig sportief evenement te bieden. Sporters zochten eerst hun grenzen op tijdens de Bootcamp Run over het obstakelparcours. Vervolgens konden zij deelnemen aan de zogeheten challenges. Een groot deel van de opbrengst gaat naar KWF Almelo. Dit is naar schatting zo’n € 250,00. De initiators, Andy Lohuis en Rogier Nijhuis zijn zeer tevreden over het verloop en laten weten dat het debuut zeker een vervolg krijgt.

Onder perfecte weersomstandigheden werd de eerste Bootcamp Run Albergen zaterdag geopend door de voormalige sterkste man en vrouw van Nederland Stefan Lescher en Elisa Hessels. Vervolgens sprak stadsomroeper van Almelo, René Coupée in Schotse klederdracht de deelnemers toe  waarna de sporters aan het eerste van de ruim twintig uitdagende onderdelen konden beginnen. 

Bootcamp Run wens komt uit

“Het was onze eerste editie van de FT Bootcamp Run”, vertelt medeorganisator Andy Lohuis. “We wilden in eerste instantie klein gaan starten. Genoeg tijd, energie en geld in het event steken en van daaruit elk jaar uitbouwen. Helemaal super zou het zijn als we er een goed doel aan konden koppelen. En na de Run nog een paar FT Challenges kunnen doen, die gebaseerd zijn op de Highland Games. Ondertussen kunnen de deelnemers aan de Run, onder het genot van een hapje en een drankje de challenges bekijken en zelf meedoen. Dan alleen nog hopen op mooi weer, zodat het een topdag zou worden. Hoe tof zou dat zijn?”

En het verliep precies zoals Lohuis en Nijhuis vooraf hoopten.  “De Run was pittig maar wel haalbaar”, vat Lohuis samen.

“De sporters gaven zich helemaal. Zelfs toen na de run nog één onderdeel volgde. Met een autoband om hun schouders moesten ze hardlopen over een stuk parcours. Dat koste ze hun laatste beetje energie maar ze gaven niet op.”

De winnaars van de Bootcamprun, de snelste man en vrouw, kregen als prijs een half jaar lang één keer week een gratis groepsles bij Rogier Nijhuis of Andy Lohuis.

Creatieve inspiratiebron

Ook de Challenges verliepen volgens de organisator mooi. “De sfeer hierbij was echt fantastisch”, zegt Lohuis. “De sporters waren, net als de vrijwilligers, allemaal enthousiast. De winnaars van de Challenges kregen een origineel FT Bootcamp Twente T-shirt.” Na afloop van het Bootcamp Run debuut zien de heren nog wel een aantal verbeterpunten. “Uiteraard”, merkt Lohuis op. “We hebben nog genoeg verbeterpuntjes ontdekt. Hiermee gaan we dan ook aan de slag. Waar we wel trots op zijn is dat het concept staat als een huis. Vanuit hier kunnen we doorgroeien. En deze locatie is natuurlijk ook geweldig. Voor ons is het een creatieve inspiratiebron.”

Voor de tweede editie is nog geen datum geprikt. Waarschijnlijk wordt dit een zaterdag voor de meivakantie. Ondertussen probeert de organisatie het vrijwilligersteam te vergroten zodat het aantal onderdelen van de run kan worden uitgebreid. “Want”, besluit Lohuis. “Hoe leuk zou zijn, als we volgend jaar nog meer enthousiastelingen een leuk sportevenement kunnen bieden!”

De bijdrage voor KWF Almelo is nog niet bekend maar wordt geschat op € 250,00.