Sport & Vrije tijd

Gillen en schrikken in het horrorbos
Nieuwe opzet Halloween Night Tubbergen is doorslaand succes

TUBBERGEN - Spannend was het zeker. Allereerst voor de organisatie van Halloween Night Tubbergen. Nadat bleek dat het event door kon gaan, haalden Meike Oude Luttikhuis en Dorien Nijland alles uit de kast om de mogelijkheden optimaal te benutten. Afgelopen donderdagavond kreeg de spookavond gestalte met een griezeljacht en een heus horrorbos. Daar beleefden de bezoekers op hun beurt spannende momenten.

Het pikdonkere Eeshofbos dat omgetoverd is tot horrorbos, nodigt deze donderdagavond niet bepaald uit tot een gezellig ommetje. Wie dat namelijk wel doet, loopt het risico om een zombie, heks of andere griezel tegen het lijf te lopen. Het loopt storm.

Trick or treat snoepjes èn chips

Voorzien van een stempelkaart vertrekken de kinderen vanaf 18.30 uur voor de Griezeljacht. De bedoeling van deze thema-vossenjacht is om alle engerds te vinden die deel uitmaken van de jacht. Tijdens de speurtocht trakteren winkeliers op een ‘trick-or-treat’ snoepje. Bij modezaak Leads rent de jeugd in en uit. “Het is een grote chaos maar ontzettend leuk. Sowieso fijn dat Halloween Night weer kan plaatsvinden”, laat filiaalleider Jade van Raaij weten. “We hoorden dat iedereen naar ons werd gestuurd omdat wij de enige winkel zijn die naast snoep ook chipszakjes uitdeelt”,  vervolgt ze lachend. “Van de 600 zakjes zijn er dan ook nog maar weinig over.” Dex Koopmans (10) heeft samen met zijn voetbalvrienden de buit binnen en rent enthousiast de winkel uit. “Dit is een superleuke avond”,  roept hij. “We zijn net ook naar het horrorbos geweest”,  vult Calle Kuipers (10) aan. “Nou, ik ben bang weggerend hoor. Daar loopt zo’n enge clown.”

‘Ik heb de hele tour gegild’

Er zijn er meer die daar zo over denken. Tot in de wijde omtrek is het gegil in het bos te horen. Madée Lucas (16) en Maartje ter Beke (12) hebben de griezelroute net gelopen. “Zij zei: pas op! Er staat iemand om de hoek”,  vertelt Madée opgewonden. “Maar zelf schrok ze het hardst.”  “Ja, ik heb de hele tour gegild”, geeft Maartje toe. “Het is eng maar heel leuk.” Plotseling stapt een van de acteurs van Aviator, een Life Action Role Play (LARP) groep uit Enschede die aan het evenement meewerkte, schreeuwend op zijn stelten op de dames af. Joelend rennen ze het bos uit. In het donkere bos jagen zombies en heksen de volgende groep de stuipen op het lijf.

Horrorbos kan blijvertje worden

De organisatie kijkt meer dan tevreden terug op de Halloween Night. “Het was ontzettend druk”, zegt Meike Oude Luttikhuis. “Van de 250 kaarten voor de Griezeljacht, hebben we er nog 20 over.” Ook het debuut van het horrorbos was volgens haar een voltreffer. “Voorheen richtten we een horrorsteeg in”, legt ze uit. “Maar vanwege corona besloten we om dit te verplaatsen naar een buitenlocatie. Gezien het succes zou het zo maar eens een blijvertje kunnen worden. Al zijn we natuurlijk wel afhankelijk van het weer. Dit jaar hadden we daar echt mazzel mee. En we hebben nog meer geluk. Vanaf volgend jaar helpt Mirella Watervoort ons met de organisatie. Dan kunnen we de taken verdelen en een draaiboek maken. Want wat begon als leuke activiteit is uitgegroeid tot een jaarlijks groter worden evenement. Dus volgend jaar komt er zeker weer een Halloween Night Tubbergen.