Sport & Vrije tijd

Heracles Almelo en FC Twente succesvol in Fleringen

FLERINGEN - De organisatie van VC Fleringen had het er maar druk mee! Eerst speelde Heracles Almelo afgelopen zaterdag een oefenwedstrijd tegen Helmond Sport en zondagmiddag nam FC Twente het voor een laatste oefenduel op tegen Konyaspor uit Turkije. Beide duels werden op sportpark ‘t Reuvekamp afgewerkt en dat betekende hard werken in de weken voorafgaand om alles in goede banen te leiden. Een draaiboek bood uitkomst voor menigeen die een helpende hand uitstak. En dat waren er meer dan zestig op beide dagen.

Maar liefst acht coördinatoren zijn verantwoordelijk voor het speelveld, de beveiliging, de begeleiding van dienstdoende EHBO-ers, politie, brandweer en persmedewerkers, supportersverenigingen, inrichting fanshops, parkeerinrichting, aanrijroutes, vergunningen, opvang van genodigden en niet te vergeten de gehele catering. En zo kunnen we nog wel even doorgaan. En dit alles twee dagen achtereen met twee fraaie affiches met teams die op het hoogste voetbalniveau van Nederland acteren. Wedstrijden waarvoor in de weken voorafgaand alles in het werk gesteld werd om het speelveld zo goed mogelijk te prepareren. Het lukte ondanks de verzengende hitte in de afgelopen week. Er werd bijna onafgebroken beregend om de grasmat in goede conditie te brengen.

Gevolg van jubileumwedstrijd
Een jubileumwedstrijd tegen FC Twente in het afgelopen jubileumjaar maakt Fleringen aantrekkelijk voor de regionale eredivisieclubs. Onlangs speelde FC Twente haar eerste oefenduel tegen de regionale trots van clubs uit de gemeente Tubbergen en ook de laatste oefenwedstrijd werkte men graag in Fleringen af. Voor Heracles geldt dat de oud-eerste elftalspelers vorig jaar met Gert-Jan Fledderus nog in de gelederen erg content waren met de grasmat en accommodatie. Ook zij kwamen dit jaar graag met hun eerste elftal naar Fleringen om een van de laatste oefenduels tegen Helmond Sport af te werken. Een zeer tevreden trainer Wormuth van Heracles won zijn wedstrijd tegen Helmond Sport uiteindelijk met 5-0, terwijl FC Twente tegen Konyaspor eindigde in een 1-0 overwinning voor de decipelen van García García.

Toeschouwers de winnaars
Natuurlijk was de aanhang van beide clubs nieuwsgierig hoe de teams er voor stonden een week voor aanvang van de competitie. En dat kan alleen maar tot tevredenheid stemmen. Want opnieuw wist FC Twente te overtuigen van een gezonde spelopvatting. García García weet blijkbaar de goede snaar te raken in Enschede. De SVGT (Supporters Vereniging Gemeente Tubbergen) zorgde weer voor mooie sfeeractie voor hun FC Twente. Welke selectiespelers er aan de aftrap staan en een plek in de basis hebben veroverd werd dan ook steeds meer duidelijk. Winnaar dit weekend waren de toeschouwers en met een goed gevoel kijkt ook Voetbalclub Fleringen terug op een bijzonder weekend waarin het maar weer eens liet zien waartoe een klein dorp in staat is als het om organiseren gaat. Hoe was het ook al weer..... alleen kun je niks maar samen zijn we tot veel in staat. In de bestuurskamer zit op het hoofd van de tafel (witte shirt) de bondscoach van Turkije, die de verrichtingen van Konyaspor kwam bekijken.