Sport & Vrije tijd

Hippisch Geesteren biedt twee weken lang prachtige paardensport

GEESTEREN - Hippisch Geesteren kan terugkijken op twee fantastische weken paardensport. Het evenement werd gehouden van 24 april tot en met 5 mei. De eerste week stond in het teken van de dressuurwedstrijden en de tweede week van het springen.

De dressuurwedstrijden werden verreden over vijf dagen. Door de vele starts kon er van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds naar de wedstrijden worden gekeken. Dat ruiters graag naar Geesteren komen blijkt wel uit het feit dat iedere provincie, van Zeeland tot Limburg, vertegenwoordigd was. Het programma kende dit jaar een aantal nieuwe toevoegingen als de selectiewedstrijd voor de Roelofsen Horsterucks Competitie en rubrieken voor de pararuiters.

Springen
Vier dagen lang kwamen er volop springcombinaties in de ring die streden om alle mooie prijzen. Van de kleinste ponyruiters tot de 40+-ers, iedereen kon een ronde rijden op de fijne all-weatherbodem.

Hoofdprijzen
Op de eerste zondag werd de hoofdrubriek van het dressuur verreden. Deze werd gewonnen door Jean-René Luijmes met zijn paard Aswin. Met een score van 72,228% liet hij zijn concurrentie het nakijken. Bij het springen gaf Mareille van Geel-Schröder een lesje barrage rijden tijdens de Grote Prijs van Hippisch Geesteren. Met haar paard Flying Echo was ze ruim 2,5 seconden sneller dan de nummer twee Steven Veldhuis. De foto’s zijn gemaakt door ‘Met Pit – Mediaproductie’.