Sport & Vrije tijd

Houtdorp Albergen wordt een beestenboel

ALBERGEN - In de laatste week van de schoolvakantie is traditioneel het jaarlijkse evenement Houtdorp op het MFA-terrein in Albergen. Dit jaar de 29ste editie met als thema: ‘Beestenboel in houtdorp!’ Woensdag 21, donderdag 22 en vrijdag 23 augustus wordt volgens traditie druk getimmerd, geschilderd en geknutseld maar wordt het vooral een gezellige beestenboel.

Evenals voorgaande jaren is er donderdag een gezellige feestavond waarbij iedereen zich mag verkleden in het thema beestenboel. Daarbij zijn ook alle vaders, moeders, oma’s, opa’s en alle andere bezoekers welkom om de hutjes te bewonderen. Daarna kan iedereen onder het genot van een hapje en een drankje verschillende optredens bekijken.

Overnachten
Ook is de donderdag de avond waarop de kinderen mogen blijven overnachten op het Houtdorp. De jongste deelnemers slapen in het MFA-gebouw en de oudere kinderen in stevige tenten. Uiteraard onder toezicht van de commissieleden.

Houtdorp voor hele gemeente
Dit jaar mogen inwoners uit de hele gemeente Tubbergen zich aanmelden op de site om mee te doen aan het Houtdorp. De organisatie adviseert om snel in te schrijven want alleen de eerste honderd aanmeldingen mogen deelnemen. De kinderen uit Albergen mogen zich dit jaar ook inschrijven via de site voor een vlotte doorstroming tijdens de dagen. Wel kunnen de kinderen uit Albergen nog altijd deelnemen als zij zich niet via de site hebben aangemeld.

Hulp gezocht
De commissie kan alle hulp weer goed gebruiken en zoekt echte dierenvrienden die een bijdrage willen leveren aan een onvergetelijke afsluiting van de zomervakantie. Aanmelden als hulpleiding kan via de website: www.vakantiespelenalbergen.nl.